MODNE

Cvetje v laseh

Modne zvezdnice.
Fotografija: Drew Barrymore prisega na ivanjščice.
Odpri galerijo
Drew Barrymore prisega na ivanjščice.

Ena od modnih zapovedi letošnje tople modne sezone je cvetje v laseh. Tradicionalni ženski okras je postal kulten tudi po zaslugi znanih žensk, ki so ga vključile v svoj slog. Krono iz cvetja je pogosto nosila slovita slikarka Frida Kahlo, cvetlični okras pa si rade nadenejo tudi sodobne zvezdnice. Prava navdušenka nad tem modnim dodatkom je Beyoncé, ki ga nosi ob vsaki priložnosti – na plaži, na odru, za noč čarovnic ali na mamini poroki.
Beyoncé si lase pogosto okrasi s svežim cvetjem.
Beyoncé si lase pogosto okrasi s svežim cvetjem.

Ljubiteljica cvetja v laseh je tudi igralka Drew Barrymore, ki še posebej obožuje ivanjščice. Nosi jih v venčku ali vsak cvet posebej – eno ivanjščico ob vsakem ušesu, kar posnemajo številne modne navdušenke. Igralka Nicole Kidman velja za zvezdnico, ki pri oblačenju skoraj nikoli ne udari mimo. Ena njenih najbolj nepozabnih kombinacij je preprosta, a elegantna – črna večerna obleka ter sveže rdeče cvetje v laseh. Prav takšno opravo je nosila leta 2003 na 18. podelitvi ameriških kinotečnih nagrad.
Kraljica sloga Nicole Kidman se je s svežim cvetjem v laseh vtisnila v modno zgodovino leta 2012.
Kraljica sloga Nicole Kidman se je s svežim cvetjem v laseh vtisnila v modno zgodovino leta 2012.

Taylor Swift si skodrane lase večkrat ukroti s trakom. Ena od pričesk, s katerimi je najbolj navdušila modno javnost, je bila tista s trakom, ki ga je krasil ogromen rožnat cvet iz blaga. S cvetjem v laseh smo že videli celo vojvodinjo Kate, ki mora sicer svoj slog oblačenja prilagajati strogim pravilom britanskega dvora. Nosila ga je na potovanju po jugovzhodni Aziji, kamor sta s princem Williamom odpotovala leta 2012 na praznovanja v čast diamantnega jubileja kraljice Elizabete II.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije