LEPOTA PO MOŠKO

Challe Salle razkril svoje lepotne skrivnosti

Objavljeno 19. februar 2019 09.29 | Posodobljeno 19. februar 2019 09.29 | Piše: A. K.

»Samo pravi moški imajo brado!«

Le čist in urejen do potankosti se dobro počuti. Foto Tanja Zrinski
Nekoč moški, kozmetika in lepotni rituali niso imeli veliko skupnega, danes pa ni več tako. Novodobni moški so si namreč prisvojili tudi tisto kozmetiko, ki je nekoč veljala samo za žensko, svojemu videzu pa namenjajo prav toliko časa kot pripadnice nežnejšega spola.
image
Le čist in urejen do potankosti se dobro počuti. Foto Tanja Zrinski

Med njimi je tudi slovenski glasbenik Challe Salle, ki brez zadržkov prizna, da mu je zunanjost na lestvici od ena do deset pomembna za desetko. »Ker se samo tako dobro počutim. Rad sem urejen, se lepo oblečem in obujem,« pove brez zadržkov in prizna, da veliko pozornosti ne namenja zgolj svoji zunanjosti, temveč tudi zdravju in prehrani.

»Videz lahko veliko pove o človeku, saj je kot nekakšno zrcalo duše in uma, seveda pa to ni vse. Glede na to, da se ukvarjam z glasbo, je danes v tem poslu pomemben celoten paket, ne samo kakovostna izvedba,« pravi Challe in nam zaupa svoje lepotne skrivnosti.
image
Brada njegov obraz krasi dobri dve leti. Foto arhiv Suzy

»Polno sem zaseden z novimi projekti in obveznostmi, zato mi vedno primanjkuje časa. Za videz ga porabim zelo malo, le za tisto, kar je nujno potrebno. Moje jutro se vedno začne s treningom boksa ali fitnesa, zato si zjutraj umijem le obraz in zobe, po treningu sledi prhanje in šele nato si uredim pričesko z gelom, brado z voskom, uporabim dezodorant in se odišavim. Pred spanjem se vedno oprham, ker me umivanje sprosti po napornem dnevu in sem preprosto rad čist,« nam opiše svoj dan v kopalnici ter doda, da za urejanje pričeske in brade ne potrebuje več kot pet minut na dan.

»Iskreno, največ časa gre za izbiro obutve in oblačil, saj jih imam zelo veliko in se tudi vedno teže odločam, kaj bi oblekel in obul,« se namuzne. Skrivnost njegove vedno urejene brade in pričeske so obiski pri prijatelju Kemalu Hadžiću, ki ima frizerski salon in brivnico Barbershop Extreme v Fužinah. »Tja hodim enkrat na teden, saj Kemal v celoti poskrbi za mojo pričesko in brado in mi potem doma ni treba skrbeti za to,« pravi glasbenik, ki je, tako kot številni sodobni moški, naklonjen bradi.
image
Enkrat na teden se odpravi na urejanje pričeske in brade k prijatelju Kemalu. Foto arhiv Suzy

»Za svojo skrbim že dobri dve leti, ker mi je izjemno všeč, saj se z njo odlično počutim. Mislim, da sem z njo videti zrelejši in resnejši, poleg tega pa je ne more imeti vsak. Brado imajo samo pravi moški!«

Moškim je bilo vedno laže

Zanima nas, koliko kozmetike se skriva na njegovih poličkah in v predalih, in Challe nas preseneti z odgovorom. »Uporabljam samo gel za lase, vosek za nego oziroma urejanje brade, dezodorant in parfum, včasih mogoče še kakšno kremo za roke ali telo. Mislim, da je to nekaj osnovnega,« pove in doda, da moški pri skrbi za svojo zunanjost nikoli niso imeli toliko dela kot ženske.
image
Pred ogledalom ne preživi toliko časa, kot bi si mislili. Foto Bruno Sedevčič

»Nam je bilo vedno laže. Včasih je moški, ki je bil lepo urejen, veljal za metroseksualca, danes pa je to nekaj povsem vsakdanjega – in prav je, da je tako. Prepričan sem, da ima vsaka ženska rada čistega in urejenega moškega, vendar nikoli ni dobro pretiravati,« se zasmeji.
»Videz je zrcalo duše in uma.«


Ob koncu nam zaupa, da trenutno največ časa preživi v svojem studiu in tudi pri producentu Damjanu Joviću, s katerim ustvarjata svežo glasbo. »Tokrat bo to pesem z ljubezensko tematiko, kmalu pa bomo snemali tudi nov videospot. Pripravljam kar nekaj zanimivih projektov za letošnje leto, ki bodo kmalu ugledali luč sveta,« skrivnostno pove Challe in doda, da se s svojim bendom pridno pripravlja na prihajajoče nastope, v prostem času pa najraje počiva na domačem kavču, gleda serije, filme in se zabava ob igranju videoiger.
Deli s prijatelji