BO SPREJEL?

Bo zamenjal službo? Mamljiva ponudba za Denisa Avdića

Objavljeno 13. julij 2018 07.20 | Posodobljeno 13. julij 2018 07.20 | Piše: Novice
Imel bi 16 milijonov poslušalcev!
Avdić jo je raztrgal. FOTO: Facebook
Kariera Denisa Avdića se je pri nas odvrtela s silovito hitrostjo, ​nekoč policist je danes eden najbolj priljubljenih medijskih obrazov v Sloveniji. Talent in pogum sta mu pomagala premagovati meje, ki jih je odločno prestavljal z radovednostjo majhnega otroka in premišljenostjo odgovornega ustvarjalca. Nedavno pa je nepričakovano spoznal, kako lahko tvoje trdo delo opazijo celo v tujini, iz Rusije mu je namreč tamkajšnji največji radijski holding EMG pomahal s privlačno ponudbo.

Prava kombinacija drznosti in spontanosti

Gostovanje Avdića, ki je bil kot eden izmed govorcev na veliki mednarodni konferenci radijcev na Dunaju, je obrodilo sadove. Med eminentnimi imeni z vodilnih evropskih radijskih postaj je imel to čast, da je na Radiodays spregovori o svoji strasti do radijskega dela. Vendar ni ostalo samo pri nastopu, kmalu je dobil neverjetno sporočilo. Mikhail Kostrov, zadolžen za iskanje novih talentov pri ruskem radijskem velikanu EMG, se je pošteno zagrel zanj. Na vprašanje, kaj ga je tako prevzelo, je izstrelil: »Takoj nas je prepričal, ker je ravno prav drzen, luciden, spontan, zelo inteligenten in ustvarjalen, da bi ga naši poslušalci z veseljem sprejeli za svojega. Všeč nam je njegov slog.

Imel bi 16 milijonov poslušalcev!

»Na svojem predavanju je pritegnil pozornost vseh navzočih, zato smo se hitro odzvali. Najprej sem se mu zahvalil za odličen govor, potem pa sem prešel k bistvu. Osnovni pogoj za odlično sodelovanje je poznavanje ruskega jezika – in naleteli smo na prvo oviro. V svojem pristnem, zabavnem slogu nam je dal vedeti, da žal ne zna, je pa menda njegova producentka Anja Ramšak študirala ruščino, kar nas je malce spodbudilo. Morda bo naša ponudba dovolj mamljiva, da bi se s sodelavkino pomočjo naučil novega jezika in si povečal tržišče za več kot 16 milijonov poslušalcev, kolikor jih imajo naše postaje,« nam je zaupal predstavnik ruskega giganta.

Denis si je vzel čas za razmislek do jeseni, saj je po tem, ko je pred leti izkusil, kaj pomeni izgorelost, vzpostavil drugačen odnos do sebe. Poletja so namenjena izključno družini, četudi ga vabijo s še tako vrtoglavimi honorarji. Zaveda se, da nič ne more poplačati zdravja in kakovostno preživetega časa z ženo in sinom, ki mu je vse bolj podoben. Na videz in po duhoviti naravi.
 
Deli s prijatelji