NOVA PRELOMNICA

Blaž Švab žalosten: Otrok še ni rojen, jaz pa naj govorim o njem

Simpatičnega člana Modrijanov, zagotovo enega najuspešnejših narodno-zabavnih ansamblov zadnjih dvajsetih let, vsi poznamo. Za polke in valčke jim je uspelo navdušiti tudi mlade, njihova največja uspešnica pa je v zgodovino zapisana polka Ti, moja rožica, ki ima na youtubu prek pet milijonov ogledov. A fantje so v teh letih postali zreli možje in tudi že očetje. Zdaj ta vloga čaka Blaža.
Fotografija: Blaž razkriva, da bo postal ati, a ga je te vloge kar malce strah. FOTO: Žiga Culiberg
Odpri galerijo
Blaž razkriva, da bo postal ati, a ga je te vloge kar malce strah. FOTO: Žiga Culiberg

Modrijani dodobra vedo, kaj pomeni slava, in tudi, kaj vse prinese s seboj. Še najbolj je to okusil pevec in televizijski voditelj Blaž Švab, ki svoje zasebno življenje skrbno čuva pred javnostjo, medtem ko so si preostali trije člani ansambla že ustvarili družine in so nadvse ponosni na svoje potomce. Najprej sta za to poskrbela Peter Oset in njegov brat Franjo, sledil jima je še harmonikar Rok Švab. V medijih so se novice, da bo očka postal tudi Blaž, pojavile že pred meseci, a do zdaj teh govoric ni niti ovrgel niti potrdil. »Hudo mi je, ker sem v zadnjem obdobju tako soočen s pritiski novinarjev, ali bom res postal oče,« pravi pevec, ki ima ob tako lepem prelomnem obdobju grenko-sladek priokus.

»Iz ožjega osebnega kroga so odtekle informacije, kar me je razžalostilo. Da o svojem družinskem življenju ne govorim, ni princip, s katerim bi vzbujal pozornost. Povsem nasprotno. Iskreno ne želim izrabljati partnerskega in družinskega življenja za samopromocijo. Ne zdi se mi prav. Ko bom želel na ta način sporočiti kaj dobrega, s čimer bom lahko koristil ali pomagal drugim, bom o svojem partnerskem življenju in otrocih spregovoril. Dokler pa se še učim, sem raje tiho. Nič nimam za pokazati, otrok še niti rojen ni. Niti v vrtec ga še nisem peljal. Jaz pa naj brez njegove privolitve o njem govorim v medijih? Ne morem, ne smem, ni prav,« iskreno pove. A to ni vse.


Poln idej in načrtov

V zadnjih letih ga je namreč zalezovalo kar nekaj ljudi. »Zasledovali so me, sledili, kako in s kom sem prišel na nastop, kako in s kom sem odšel z nastopa. Te osebe so prišle do mojega stanovanja ali celo domov k staršem. Vedel sem, da gre pri dotičnih ljudeh za hudo osebnostno motnjo in da so v sebi pravzaprav hudo trpeli. Zato sem bil do njih vedno spoštljiv, kot si zasluži vsak človek, a hkrati dovolj jasen pri postavljanju meja. Varnostniki na nastopih so bili s tem seznanjeni, prav tako starši in prijatelji. Kljub temu je bilo včasih zelo naporno in grozeče. Tudi zato ne govorim o svojem partnerskem in družinskem življenju,« razkriva mladi modrijan in dodaja, da bi naredil vse, da zaščiti najbližje.
Modrijani so zven harmonike in petje približali tudi mladim. FOTO: arhiv Dela, osebni arhiv
Modrijani so zven harmonike in petje približali tudi mladim. FOTO: arhiv Dela, osebni arhiv

»Mogoče je težko razumeti, a se ni bilo prijetno ozirati za sabo, ko sem ponoči prihajal domov, skrbeti glede tega, kdo me čaka za vogalom, v strahu, ali sem varen. Se sprašujete, ali me je kdo kdaj napadel? Tudi to se je zgodilo. A sem se nekako znašel. Enkrat mi je celo pomagal mimoidoči, ki je opazil, kaj se dogaja, in mi priskočil na pomoč. Tega ne bom pozabil,« nam skrušeno zaupa priljubljeni voditelj. A v tem času je poln življenjske energije in se z največjo strastjo predaja delu in glasbi. »Na odru v petju tako uživam kot že dolgo ne. Sposoben sem odpreti srce in dati ljudem vse, kar imam, in ljudje to čutijo. Vedno znova sem hvaležen Bogu za vse te ljudi, ki me obkrožajo. Trudim se, da vračam, da dajem. Prav tako z ljubeznijo in zanosom opravljam vse drugo delo. Poln sem idej in načrtov in res uživam. Dobro se počutim in živim izpolnjeno. Za to sem vsakodnevno garal. Že od malega,« se nasmehne priljubljeni pevec in voditelj.

Hvaležen za ljubezen

Njegovo življenje zdaj preveva neskončno veselje pričakovanja. »Res je, postal bom ati. Strah me je, ali bom znal biti dober oče, kot je strah vse bodoče očete.« K sreči ima dober zgled. »Imam čudovite starše, mamo, ki je vedno poudarjala poštenost in iskrenost ter da je v ljudeh treba videti dobro, da je vsem treba pomagati, in očeta, ki mi je ves čas dajal občutek varnosti in mi
FOTO: Igor Modic
FOTO: Igor Modic
pomagal na vsakem koraku. Dober zgled so tudi starši moje drage. Pošteni so in dobri po srcu. Pomagajo nama, ker sva mlada in neizkušena. Verjameva v dobro in v ljubezen, ki vse premaga. Moja družina in dober zgled so tudi moji Modrijani, ki jih imam neskončno rad,« še pove Blaž. Za vse je nadvse hvaležen. »Iz srca bi se rad zahvalil številnim čudovitim ljudem, ki jih srečujem, a jih ne poznam. Ti spoštujejo in varujejo najino zasebnost. Zato se lahko brezskrbno sprehajava po domačem kraju ali Ljubljani, dopustujeva na slovenski obali ali na enem izmed otokov, v katerega sva oba zaljubljena. Ljudje so zelo uvidevni. Letos poleti sva bila z drago na morju, v kampu, kjer je bilo okoli dva tisoč Slovencev. Z mnogimi smo se družili, se kopali pa tudi fotografirali. A vselej so prišli do mene in me vprašali, ali dovolim, da naredijo fotografijo. In za to sem jim neskončno hvaležen. Pogovarjava se z ljudmi in navezujeva lepe odnose. Sproščeno in z zaupanjem. Se pa zgodi, da kdo, ki ti je blizu, zlorabi tvoje zaupanje in sproščeno predaja informacije. Zato moramo biti res previdni in odgovorni, tudi da bi se izognili težavam z zalezovalkami in zalezovalci, kar je vsakdanjik v medijskem svetu. To je vse, kar sem pripravljen povedati o svojem družinskem življenju,« sklene Blaž, ki prosi vse, da mu pomagajo ohranjati zasebnost. »Zato da bom lahko še naprej dolgo osrečeval ne le sebe, ampak tudi druge.« Človek s tako dobrosrčnimi nameni bo nedvomno čudovit ati. Čestitke, Blaž!
ni podpisa
ni podpisa

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije