PONOSEN

»Bala se je, da bi lahko škodila sinu, zato je z objavo odlašala«

Ponosni Goran Šarac.
Fotografija: Kraljica ljudskih src Simona Weiss FOTO: Osebni Arhiv
Odpri galerijo
Kraljica ljudskih src Simona Weiss FOTO: Osebni Arhiv

Tri leta po smrti kraljice ljudskih src Simone Weiss je njen mož te dni ponosen na izid njenega velikega dela, znanstvene monografije o avtizmu Leseni deček sodobnega časa.
Knjiga Leseni deček sodobnega časa pojasnjuje Simonina dognanja o življenju z otrokom z aspergerjevim sindromom.
Knjiga Leseni deček sodobnega časa pojasnjuje Simonina dognanja o življenju z otrokom z aspergerjevim sindromom.

»Vsak otrok potrebuje vsaj enega človeka, ki verjame vanj, ki zaupa, da bo postal prav to, kar je zapisano v njegovi duši in po čemer hrepeni njegovo srce. Otroci z avtističnimi motnjami jih potrebujejo več. Ne le doma, tudi v vrtcu in šoli. Knjiga sporoča: možno in mogoče je,« strne Goran Šarac.
Goran Šarac je ponosen na monografijo Simone Weis.<br />
Foto Facebook
Goran Šarac je ponosen na monografijo Simone Weis.
Foto Facebook

Simona je delo, ki je pravkar prišlo na knjižne police, začela pisati leta 2010, po uspešno opravljenem magistrskem študiju psihologije. »Bala se je, da bi lahko škodila sinu Simonu, ki takrat še ni bil polnoleten, zato je z objavo odlašala,« pojasni Goran, ki se je po sinovi odobritvi odločil, da dragoceno študijo vendarle izda.

»Ponosen sem, da je knjigo podprla agencija za znanost, Simono bi tako umestila tudi med psihologe. Škoda, da tega ni dočakala,« je še povedal pred prvo uradno predstavitvijo knjige, ki jo je vodila Manca Košir

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije