LUNIN MRK

Bogati bodo postali bogatejši, revni pa revnejši

Objavljeno 10. januar 2020 19.00 | Posodobljeno 10. januar 2020 19.00 | Piše: Novice

Petkov lunin mrk bo v znamenju raka, na 20. stopinji. Viden bo v Afriki, Aziji, Avstraliji in Evropi. Njegova osrednja tema bo komunikacija. Ta bo imela zaradi konjunkcije Sonca in Merkurja ter avtoritarnega Saturna in diktatorskega vpliva Plutona pridih hladne, neusmiljene in nasprotujoče si sile, ki bo sporočila naredila celo brutalna.

The illustration shows the girl who admires the star sky
Januarski lunin mrk je čustveno zelo zahteven. Na osebni ravni bodo misli in besede verjetno postale hladne, preračunane in neusmiljene. Občutki bodo v ozadju, v ospredju pa nasilneži, ki se bodo razkazovali skozi posmeh, žaljenje in hvalisanje. Prav to je vsebina, ki bo ob tem luninem mrku povečala čustveno občutljivost in živčno napetost. Če ste občutljivi in nekoliko plašni, se morate zaščititi pred nasilneži. Če ste močni, morate zaščititi ranljivejše družinske člane in prijatelje. Na svetovni ravni bodo vlade in večnacionalne organizacije zmanjšale svobodo govora in neodvisnost medijev. Javnost, ki jo bo zastopala Luna, bo predmet laži in propagande. Celo svoboda gibanja in združevanja bosta ogroženi, saj se vladarjem in državi lahko poveča vpliv. Človekove pravice bodo izgubljene v imenu nacionalne varnosti.
Mrk bo podprl močne in premožne

Lunin mrk je kot običajna polna luna, pa vendar močnejši, ker Sonce, ki stoji nasproti mrka, pripelje vaš dom, družino in intimne odnose pod zelo oster drobnogled. Nasprotujoči si sili bosta ponovno aktivirali dinamiko karmične osi – delo proti domu ali tisto, kar potrebujete, proti temu, kar želite. Prav to bo ustvarjalo notranjo napetost in zunanje pritiske, kar lahko privede do sporov in kriz, ki vam lahko črpajo energijo.

Lunarno spodbujena čustva in nagoni lahko dosežejo vrhunec prav zdaj. Pomembno je, da v tem času uporabite povečano čustveno moč in intuicijo za premagovanje izzivov, s katerimi se lahko srečate v odnosu. Podzavestno zavedanje omogoča nepristranski in uravnotežen pogled na vaša osebna razmerja. Zdaj boste lahko jasno videli dinamiko odnosa ali vse negativne občutke, ki povzročajo neskladje.

Ponastavitev čustev in odstranjevanje čustvene prtljage

Napetost bo povzročal stelij Sonca, Merkurja, Saturna in Plutona v kozorogu, ki bodo v opoziciji s točko mrka. Spodbuja lahko tudi nasprotovanje, izgube, negotovost in živčni zlom.
Lunin mrk v opoziciji z Merkurjem povzroča čustveno pristranskost in polarizirano razmišljanje, zaradi česar je težje razumeti in sporočiti svoje občutke. Morda boste imeli težave z razumevanjem vsakodnevnih težav, nesporazumi ali preobčutljivost pa lahko privedejo do prepirov. Zasvojenost, rasizem in predsodki lahko vplivajo na vaše misli, besede in vedenje. Pozorno poslušajte in razmislite, preden spregovorite, posebno zaradi nagnjenosti k naglemu odzivanju, ko boste razburjeni.
Sporočila bodo brutalna.

Lunin mrk nasproti Saturna lahko povzroči nihanje in slabo razpoloženje zaradi žalosti, dolgčasa ali osamljenosti. Ker boste o svojih čustvih in počutju težko govorili ali ne boste, lahko pride do težav v partnerski zvezi. Melanholija, pesimizem in čustvena hladnost lahko prispevajo k temu, da vam ne bo do druženja. Lahko se boste počutili obremenjene ali krive zaradi odgovornosti do partnerja ali nekoga veliko starejšega ali mlajšega od vas, kot sta otrok ali vnuk, starši ali stari starši. Če ste nagnjeni k depresiji, se boste morali potruditi, da se izognete negativnim občutkom, ki se lahko kažejo skozi izgubo, razočaranje in obup.
image
Getty Images/iStockphoto The lovely girl shakes on a swing, illustration art

Lunin mrk nasproti Plutona bo povzročal notranje pretrese in drame v odnosih. Vaši občutki se lahko okrepijo do tako skrajne mere, da ne boste mogli več nadzorovati lastnih reakcij in vedenja. Morda boste v nekem trenutku doživeli dramatične spremembe razpoloženja; od tega da se boste počutili močne in seksi, takoj za tem pa ste lahko povsem negotovi in izžeti. Nekateri občutki, ki jih lahko doživljate, so lahko brezup, strah, ljubosumje in obsedenost. Pazite tudi, ker boste ranljivi, sploh če boste čustveno zmanipulirani in nadzorovani. Nikar tega ne poskušajte ignorirati ali zatreti lastnih intenzivnih občutkov, saj lahko nekdo, na katerega ste (bili) čustveno navezani, deluje tako zelo skrajno.

Trigon mrka z Neptunom ima v primerjavi z opozicijami razmeroma šibek vpliv, pa vendar daje nekaj upanja, ki ga bomo potrebovali. Neptun zagotavlja občutljivost, sočutje, vero in navdih. Na osebni ravni lahko črpate svojo vero in podporo ljubljenih. Na svetovni pa podpira verske in duhovne voditelje, humanitarne organizacije in okoljevarstvene skupine. Meditacija in molitev vam bosta pomagali, da boste povezani s sabo.
Kažipot planetov
Pred nami je naporen teden z Luninim mrkom v raku in težavno konjunkcijo Saturna in Plutona v kozorogu. Na družbeni ravni lahko pričakujemo nadaljevanje zapletov na Bližnjem vzhodu in vztrajanje avstralske ognjene stihije, na osebni pa bodo spremembe in krizo najbolj občutili tisti, ki imajo pomembne točke in planete v rojstni karti okoli 20. stopinje raka, kozoroga, ovna ali tehtnice. Za vse bo to teden napornih energij, zaskrbljenosti in napetosti.

Lahko boste imeli občutek, da nimate upanja, volje in moči za karkoli. Vseeno zdaj ne sprejemajte dokončnih odločitev, saj še ne boste videli prave slike. Venera, ki v ponedeljek vstopi v ribi, nas bo naredila bolj nežne, mehke in občutljive v odnosih. Če delate v ustvarjalnih poklicih, bo poskrbela za navdih, v sredo pa lahko prinese ljubezenska presenečenja. Merkur v vodnarju pa bo spodbujal izmenjavo mnenj, prinašal nove ideje ter spodbujal človekoljubne zamisli in dejanja.

Januarska polna luna bo v ozvezdju dvojčka, kar pomeni, da bodo energije delovale dvojno: ali na odliko vsega, kar ste v preteklosti naredili dobrega, slavo, čast in uspeh, lahko pa pokaže drugo skrajnost, ki lahko povzroči nasilje, bolezen, zlomljene okončine, živčni zlom, težave in veliko stisko, izgubo bogastva in sramoto. No, če grem še korak dlje, lahko sledita zapor in popoln zlom.

Lunin mrk 10. januarja se poveže s sončnim mrkom, ki se je dovršil 26. decembra, in prinaša vpliv, ki traja do luninega mrka, ki bo 5. junija 2020. Decembrski sončni mrk 2019 je bil v tesnem spoju skupaj z Jupitrom, zato je bil zelo srečen. Pa vendar v kombinaciji s tem neusmiljenim luninim mrkom kaže, da bodo močni utrdili svojo moč, bogati bodo postali bogatejši, revni pa revnejši.
 
Deli s prijatelji