SE OBETA ŠE KAKŠEN OTROK?

Tanja Žagar priznala, da je karantena pravi čas za novo nosečnost

Objavljeno 29. maj 2020 08.23 | Posodobljeno 29. maj 2020 18.07 | Piše: Tomaž Mihelič

Tanja nam je že pred časom zaupala, da si želi še kakšnega otroka.

Tanja in Miki sta čas, namenjen nastopom, izkoristila za družino in se še globlje povezala. FOTO: Mediaspeed
Prihodnost glasbenikov je še vedno ovita v skrivnost, kar v nemilost postavlja tudi glasbeno družino Tanje Žagar in Mikija Šarca. Vendar se pevka in njen menedžer ne prepuščata pesimizmu, ampak sprejemata razmere premišljeno in preudarno. »Naj se sliši še tako osladno, a vsaka stvar je za nekaj dobra,« poUdarita. V prvi sapi sta predvsem hvaležna za trenutke, preživete s sinkom, saj sta le potrdila prepričanje, da so otroci njuno največje bogastvo. Zato nas ne bo presenetilo, če bi Karlo na račun korone in zapovedane karantene dobil bratca ali sestrico.

Tanja in Miki že pošteno pogrešata glasbene odre. Zaradi prepovedi nastopanja jima je ostalo ogromno časa, ki pa sta ga zelo pametno izkoristila. »To obdobje je bilo idealno, da sva se lahko popolnoma posvetila najinemu dveinpolletniku. Karlo z velikim navdušenjem odkriva svet okoli sebe in naju iz dneva v dan preseneča. Njegova radovednost je tako prisrčna, da z njo zabava vse okoli sebe. Obožuje aktivnosti zunaj stanovanja, zato smo veliko pohajkovali po bližnjih izletniških točkah. Doma se nismo počutili ujete, ampak je bil to čas, ko smo preizkušali nove recepte, se igrali, sestavljali hiše iz lego kock, se učili novih besed. Veliko smo risali, obdelovali svoj vrtiček v šestem nadstropju in skoraj vsak dan zaigrali kakšno skladbo. Zdaj imamo hišni trio, ki ga sestavljamo mami na klavirju, ati na saksofonu in Karlo na bobnih,« nas z nasmehom na obrazu navduši Tanja.

»Imamo hišni trio: mami na klavirju, ati na saksofonu in Karlo na bobnih.«

Glasba ni edina strast njenega fantička. Še ena izrazna umetnost ga vznemirja in očitno bo šel po maminih stopinjah. »Z Mikijem sva najbolj uživala ob spremljanju plesnih predstav najinega malega izraznega plesalca. Prav neverjetno je dohajati njegov napredek, saj nama vsak dan pokaže kaj novega, in denimo včeraj nisva mogla verjeti, ko je sredi sobe izvedel takšen trojni obrat, da sva obstala odprtih ust. To je bil pravi šok in v hipu sva se spogledala ter malce v šali dejala, da ga bova morda čez dvajset let že gledala v šovu Zvezde plešejo. Ob vsem se zavedava, da sva kljub težki situaciji in negotovi prihodnosti s korono dobila nekaj edinstvenega in neponovljivega, kot so ti naši trenutki, ki se jih ne da kupiti,« izpostavi spodbudno plat krize, ki bi lahko pomenila še eno prelomnico v družinskem življenju Žagarjeve. Tanja nam je že pred časom zaupala, da si želi še kakšnega otroka, in ko jo izzovemo, ali sta s partnerjem izkoristila karanteno, da bi konec leta osrečila Karla z bratcem ali sestrico, nam je postregla z navihanim, a zgovornim odgovorom: »Ne boste verjeli, ampak ves čas pridno trenirava.«
Deli s prijatelji