VESELJE

Barbara Pastirk in Damjan Šalamun: Po koncu šova še dojenček!

Objavljeno 22. maj 2020 22.05 | Posodobljeno 22. maj 2020 22.05 | Piše: A. K.

Velenjčanke Barbare Pastirk se spomnimo iz tretje sezone šova Ljubezen po domače, v kateri se je potegovala za naklonjenost Mihe Božiča. Zvezde ji takrat niso bile naklonjene, a je usoda želela, da svojo srečo v omenjenem šovu poskusi še enkrat. In tako je našla sorodno dušo, čebelarja Damjana Šalamuna iz Banovcev, s katerim pričakujeta prvega otroka.

Spoznala sta se med snemanjem četrte sezone, ki šele prihaja na POP TV. FOTO: Jan Filip, Jordan Frangeš
Čeprav bo četrta sezona šova Ljubezen po domače na malih zaslonih zaživela šele konec poletja, se je v javnosti kot požar razširila novica, da Barbara pod srcem nosi Damjanovega otroka. »Sicer še nisva dolgo skupaj, ampak že od vsega začetka sva si želela imeti otroka. Oba sva dovolj stara in to je bila samoumevna nadgradnja najinega odnosa. Ko sva izvedela, da prihaja dojenček, sva hitro preuredila stanovanje, da se bomo lahko vsi trije imeli lepo,« pravi Barbara.

Čuvali so njuno skrivnost

Vseeno prizna, da je oba malce skrbelo, da se bo za nosečnost prehitro izvedelo in bi tako gledalcem četrte sezone pokvarila presenečenje. »Vesela sva, da imava tako dobre prijatelje in sovaščane, ki so čuvali najino skrivnost do danes,« še pravi 35-letnica, ki bo prvič postala mamica konec avgusta. Svoje nove vloge se zelo veseli, prav nič ne komplicira in se predaja toku
image
Njegova družina se ukvarja s čebelarstvom in kmečkim turizmom, Barbara pa v novem okolju neizmerno uživa.  FOTO Jan Filip, Jordan Frangeš
življenja, ob tem pa si želi le, da bi bil otrok zdrav. Nosečniške tegobe je niso pestile, le prve tri mesece je bila bolj utrujena kot po navadi. Hvaležna je, da ji Damjan ves čas stoji ob strani in je ljubeč partner, ki se njunega prvega otroka izjemno veseli. »Počasi se spravljava k nakupom za otroka, tega nočeva početi na vrat na nos in hiteti. Sicer pa imava še kar nekaj časa,« v smehu pove bodoča mamica.

Združila ju je usoda

Pregovor pravi, da življenje skriva mnogo poti in da se usoda igra z ljudmi, kar bi lahko rekli tudi za Barbaro in Damjana. Ona je ljubezen iskala že v tretji sezoni, vendar neuspešno, ko pa je dobila povabilo za četrto sezono, ga je zavrnila. »Pred snemanjem sem se dobila s prijateljico na kavi, povedala mi je, da bo sodelovala v novi sezoni. Prepričevala me je, naj vendarle poskusim, že zato, ker je bila prepričana, da se bova zabavali. No, pa sem si premislila, poklicala na POP TV, kjer so mi rekli, da še vedno lahko sodelujem, in to je bilo to,« se zasmeji Barbara, za katero je bila kava s prijateljico usodnega pomena. Ta odločitev je namreč botrovala temu, da je spoznala moškega svojih sanj.
image
Damjan bo izjemno ljubeč in skrben očka, je prepričana bodoča mamica.  foto Jan Filip, Jordan Frangeš

Sprejela je drugačen način življenja

Da je Damjan popoln moški zanjo, je ugotovila že na uvodnih snemanjih. »Težko izpostavim le eno stvar, ki me je pritegnila pri njem. Preprosto se je vse poklopilo in začutila sva, da greva v pravo smer,« pravi 35-letnica, ki je vesela, da si je zadnji trenutek premislila, saj je bila prepričana, da nikoli ne bo imela otrok, če ne zanosi do 35. leta. V le enem letu pa so se ji izpolnile vse želje. Selitev na podeželje ji ni predstavljala težav, saj v okolju, kjer bo odraščal njun otrok, izjemno uživa. »Damjanova družina se ukvarja s kmečkim turizmom in čebelarjenjem. Drugače je, kot je bilo prej, toda vse je odvisno od tega, ali je človek pripravljen sprejeti drugačen način življenja in se spoprijeti z izzivi. Midva sva v letih, ko so nekatere pričakovane, poleg tega pa sem si prizadevala in se trudila prilagoditi, navsezadnje sem to naredila za človeka, ki ga ljubim,« še pravi bodoča mamica.
Deli s prijatelji