Zaveznica lepote

Kava ni samo eden najbolj priljubljenih napitkov, je tudi ena od pogosto uporabljanih sestavin v kozmetiki.
Fotografija: Kava je izvrstni kozmetični pripomoček. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Kava je izvrstni kozmetični pripomoček. FOTO: Guliver/Getty Images

Kava je eno najdostopnejših sestavin, v skoraj vsakem gospodinjstvu je, a ne uživamo le v napitku, uporabljamo jo tudi v kozmetiki. Vsebuje namreč antioksidante, ki pomagajo koži v boju proti prostim radikalom, kar pomeni, da upočasnjujejo staranje kože. Mleto uporabimo kot piling, ki čisti kožo mrtvih celic, zaradi njega je koža mehka in gladka. Poskusite na tistih predelih, na katerih imate bolj grobo kožo, na primer na komolcih ali petah, tudi roke, dlani vam bodo hvaležne za piling.


Kava je sestavina številnih izdelkov proti celulitu, saj spodbuja cirkulacijo ter gladi kožo. Strokovnjaki pravijo še, da ima antiage koristi, torej upočasnjuje staranje, večinoma v primeru pomanjkanje vode, ki je ključna za mehko, mladostno kožo. Spodbudi lahko proizvodnjo elastana in kolagena, ki sta zaslužna za elastičnost kože. Ker blaži otečenost, je tudi super sestavina krem za nežno kožo okoli oči.

Iz kave si lahko naredimo masko: pomešamo žlico mlete kave in žlico jogurta. Mešanico nanesemo na očiščeno kožo obraza in vratu, vmasiramo z nežnimi krožnimi gibi ter pustimo pet minut, speremo z mlačno vodo. Ali dve žlici kave zmešajte z dvema žlicama kakava v prahu, tremi žlicami mleka in žlico medu. Po petnajstih minutah sperete z mlačno vodo. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije