Predstavitvena informacija

Zaščitne maske in razkužila za roke – kje jih lahko kupimo

Zaščitne maske in razkužila za roke oz. dezinfekcijska sredstva so trenutno verjetno najbolj iskan produkt po vsem svetu. Kot smo sami ugotovili v preteklih tednih, so njihove zaloge zelo omejene, dobava je neredna, pogosto pa so razprodani, še preden nam jih uspe naročiti.
Fotografija: FOTO: DTM Natura
Odpri galerijo
FOTO: DTM Natura

Za vas, drage bralke in bralci, smo preverili, kakšne so razmere v Sloveniji in na kaj morate biti pozorni pred nakupom.
V zadnjem času je bil marsikdo postavljen v neprijetno situacijo, saj moramo pri gibanju in zadrževanju v zaprtih javnih prostorih, kamor spadajo tudi trgovine, ne samo upoštevati varno razdaljo do drugih oseb, temveč tudi uporabljati zaščitne maske

Težava, na katero smo naleteli, pa je, da je zaščitne maske in razkužila za roke izjemno težko dobiti. Tako specializirane trgovine kot lekarne in spletne trgovine namreč vse sprotne zaloge zelo hitro razprodajo.

prazne-police.jpg FOTO: DTM Natura
prazne-police.jpg FOTO: DTM Natura

Tudi razkužila za roke in dezinfekcijska sredstva so pri preprečevanju in širjenju okužbe zelo učinkovita, pri čemer NIJZ (Nacionalni inštitut za javno zdravje) poroča, da mora biti vsebnost alkohola v razkužilu za roke najmanj 60 %, saj v nasprotnem primeru ne uniči dovolj virusov in bakterij. 

Razmere so nekateri izkoristili tudi za prodajo oporečnih mask in razkužil, ki jih prodajajo po sumljivo nizkih cenah, a z njimi naredijo več škode kot koristi. Številni posamezniki pa so maske in razkužila začeli izdelovati kar sami. FOTO: DTM Natura
FOTO: DTM Natura
 
Kot primer slovenske spletne trgovine, ki je v lasti podjetja, registriranega za uvoz in prodajo medicinskih pripomočkov, smo izbrali ponudbo spletne trgovine Loco Natura, saj na svoji spletni strani ponujajo CE-certificirane in registrirane zaščitne maske, hkrati pa tudi kakovostna razkužila za roke v obliki gela, ki so lokalne proizvodnje, registrirana in varna. 

Njihovo ponudbo na spletni strani smo vzeli kot primer varne spletne trgovine uveljavljenega trgovca s kakovostnimi izdelki.

Poglejmo si, zakaj:
 

ZAŠČITNE MASKE

Povezava do izdelka (50 kosov mask v kompletu): https://www.loconatura.com/si/zascitne-maske-50-kom

Povezava do izdelka (20 kosov mask v kompletu): https://www.loconatura.com/si/zascitna-maska-3-slojna

FOTO: DTM Natura
FOTO: DTM Natura

1.    Vsi izdelki so na zalogi in prejmete jih lahko takoj – trgovec trenutno zagotavlja tudi brezplačno poštnino ne glede na naročeno količino ali kraj dostave.
2.    Podjetje DTM Natura, d. o. o., je pri Javni agenciji Republike Slovenije za zdravila in medicinske pripomočke registrirano kot specializirana prodajalna in uvoznik medicinskih pripomočkov, ki opravlja promet z medicinskimi pripomočki na drobno.
3.    Zaščitne maske na njihovi spletni strani so CE-certificirane, prijavljene v register medicinskih pripomočkov in zagotavljajo vrhunsko kakovost
4.    Podjetje omejuje maksimalno število naročenih mask na pet paketov, saj želi, da se te enakopravno razdelijo med ljudi ter s tem onemogočajo njihovo nadaljnjo preprodajo in dodaten dvig cen.
 

RAZKUŽILO ZA ROKE 

Povezava do izdelka (500 ml): https://www.loconatura.com/si/razkuzilo-za-roke-500-ml

FOTO: DTM Natura
FOTO: DTM Natura

1.    Tudi ta izdelek je na zalogi in dobavljiv takoj po naročilu, poštnina pa je brezplačna. 
2.    Gre za izdelek slovenske proizvodnje znanega proizvajalca, kar je razvidno iz priloženega varnostnega lista, ki je prav tako na spletni strani (v skladu z EC 1907/2006).
3.    Razkužilo za roke je v obliki gela in vsebuje 70 % alkohola, zato potrjeno učinkovito ščiti pred bakterijami in virusi. 
4.    Tudi v tem primeru podjetje onemogoča naročanje večjih naročil in s tem zagotavlja nemoteno dobavo končnim uporabnikom po osnovni ceni. 

Ne glede na to, ali vam ponudba ustreza ali ne, naj vam služi kot primer, kaj vam mora zagotoviti vsak trgovec, da boste lahko prepričani o njegovi zanesljivosti in predvsem kakovosti izdelka. Naj naročanje zaščitne opreme, s katero ščitite sebe in svoje najbližje, ne postane le impulziven nakup ali pa še huje – modna muha. 

Ne pozabite, da z uporabo oporečnih zaščitnih mask in razkužil ustvarjate lažno varnost, ki pa lahko vodi v še večje tveganje, kot če teh izdelkov sploh ne bi uporabljali. 

Ostanite zdravi!

FOTO: DTM Natura
FOTO: DTM Natura

Naročnik oglasa je DTM natura d.o.o.

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije