ČUDO NARAVE

Zakaj bi morali piti čaj iz ovsa

Oves je tudi v obliki iz njega pripravljenega čaja zaveznik zdravja.
Fotografija: Zdravju prijazen je tudi iz ovsa pripravljen čaj. FOTO: Labylullaby, Getty Images
Odpri galerijo
Zdravju prijazen je tudi iz ovsa pripravljen čaj. FOTO: Labylullaby, Getty Images

Oves že dolgo velja za močnega zaveznika zdravja, saj zaradi v drobnih zrnih prisotnih hranljivih in zdravilnih snovi pozitivno vpliva na delovanje prebavil in tudi na zdravje srca, kajti uravnava raven holesterola v krvi.

A ne zgolj, kadar je zaužit v obliki ovsene kaše ali iz polnozrnate ovsene moke pripravljenih izdelkov, temveč pomaga tudi kot čaj.

Kaj vse zmore

Ta je odličen za krepitev zdravja srca in krvnih žil ter manjša tveganje za možgansko ali srčno kap. Ob tem pozitivno vpliva na živčevje in je priporočljiv za vse, ki jih pestijo nespečnost, psihična izčrpanost, tesnoba in depresija.

Ob tem pozitivno vpliva na prebavila ter manjša tveganje za raka debelega črevesa, krepi tudi odpornost in doprinese k povečanju mišične mase. Skratka ovseni čaj premore mnoge pozitivne učinke na zdravje.

Priprava in uporaba

Pet žličk ovsenih zrn stresite v liter hladne vode in počasi segrevajte do vretja. Naj vre približno pet minut ter nato pustite, da se pohladi. Precedite, po želji sladkajte z medom in pijte čez dan namesto vode.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije