Predstavitvena informacija

Veliki test: 7 najboljših izdelkov za hujšanje – večina jih ne deluje!

Na trgu obstaja ogromno različnih izdelkov za hujšanje, kot so tablete, prehranski nadomestki, čaji in podobno. Njihovi proizvajalci zatrjujejo, da resnično delujejo in pomagajo topiti kilograme. Pa je res tako?
Fotografija: FOTO: DTM Natura 
Odpri galerijo
FOTO: DTM Natura 

Marsikdo je upravičeno skeptičen pred nakupom tovrstnega izdelka, zato smo se odločili, da še mi opravimo analizo sedmih najbolj priljubljenih shujševalnih izdelkov.

Izdelki za hujšanje delujejo po enem od teh načel:

1. Zmanjšujejo apetit, zato se počutimo manj lačne in zaužijemo manj kalorij.
2. Zmanjšujejo absorpcijo hranil, kot so na primer maščobe, zato v naše telo preide manj kalorij.
3. Pospešujejo izgorevanje maščob, zato pokurimo več kalorij.

Odločili smo se testirati devet najbolj priljubljenih izdelkov za hujšanje in preveriti, ali so res tako učinkoviti, kot navajajo. Tukaj so rezultati.
 

1. Phen Gold (ocena 3,6/10)  


Phen Gold so kapsule, za katere proizvajalec trdi, da pomagajo pri spodbujanju metabolizma, zmanjševanju lakote in povečanju telesne sposobnosti za kurjenje kalorij. Na spletni strani proizvajalca niso navedeni stranski učinki tablet, med izkušnjami uporabnikov pa smo zasledili kar nekaj negativnih kritik na ta račun (slabo počutje, vrtoglavica, nespečnost).
 
Foto: ocena učinkovitosti: 3,6/10 FOTO: DTM Natura
Foto: ocena učinkovitosti: 3,6/10 FOTO: DTM Natura

 
V eni škatlici je 90 kapsul. Na dan spijemo tri kapsule z nekaj vode, najbolje pri zajtrku, saj imamo lahko zvečer težave z nespečnostjo.
 
Sestavine, ki jih vsebujejo tablete: kofein, listi zelenega čaja, rožni koren, L-teanin, zelena kava, kajenski poper, L-tirozin in dimethilaminoetanol.
 
Kako delujejo: kapsule naj bi pomagale zatirati lakoto, pospešiti metabolizem in povišati telesno temperaturo, kar pripomore k pospešenemu kurjenju kalorij.
 
Učinkovitost: na spletni strani proizvajalca ni navedeno, v kolikšnem času naj bi se pojavili prvi rezultati jemanja tablet. Prav tako ne navajajo, ali je izdelek klinično testiran, ampak so napisani le klinični testi posameznih sestavin.
 
Stranski učinki: na uradni spletni strani ni navedenih nobenih stranskih učinkov izdelka Phen Gold, vendar na drugih spletnih straneh uporabniki izdelka poročajo o vrtoglavici in nespečnosti. Priporočajo, da izdelek jemljete od 4 do 5 ur pred spanjem, sicer boste težko zaspali. Izdelku Phen Gold bi se morali izogibati ljudje s srčno-žilnimi boleznimi, zamaščenimi jetri, povišanim pritiskom in pretiranim delovanjem ščitnice. Izdelek ni primeren niti za nosečnice in doječe matere.
 
Možnost nakupa in cena: na uradni spletni strani prodajalca na TEM NASLOVU je navedeno, da ena škatlica kapsul (za 1 mesec) stane 59,95 evra. Izdelek dostavljajo v Slovenijo.
 

2. Čaj SlimAll (ocena 9,7/10)  


SlimAll je čaj za hujšanje, ki ga za doseganje vitke postave uživajo tudi hollywoodske zvezde. Z njegovo pomočjo boste topili kilograme na zdrav način. Čaj Slimall dokazano zmanjšuje občutek lakote in vnos kalorij.
 
Ocena učinkovitosti: 9,7/10.<strong> </strong>FOTO: DTM Natura
Ocena učinkovitosti: 9,7/10. FOTO: DTM Natura

 
En izdelek vsebuje 100 filtrskih vrečk čaja in zadostuje za do 43 dni zdravega hujšanja brez odrekanja. Priporočljivo ga je uživati od 2- do 3-krat na dan.
 
Sestavine, ki jih vsebuje čaj: SlimAll vsebuje 100-odstotno naravne in ekološko pridelane sestavine, kar dokazuje prejeti certifikat DE-EKO-039, ki ga proizvajalec na zahtevo tudi preverjeno predloži.
 
Kako deluje: s pitjem tega čaja zmanjšamo apetit, pospešimo izgorevanje maščob v telesu, preprečimo absorpcijo zaužitih maščob in izboljšamo delovanje metabolizma. Hujšanje s čajem SlimAll je zato naravno in zdravo.
 
Učinkovitost: ob dnevnem pitju treh skodelic čaja Slimall dokazano porabimo 12 % več maščobe, poraba kalorij pa se poveča za 3,4 %. Uživanje čaja Slimall za 250 % izboljša delovanje metabolizma – ne glede na našo starost. Z uživanjem čaja Slimall zmanjšamo količino absorbiranih maščob in holesterola za več kot 50 %. Posebej učinkovit je pri zmanjševanju trebušnih maščob.
 
Stranski učinki: čaj Slimall nima stranskih učinkov. V primerjavi z drugimi testiranimi izdelki, ki imajo stranske učinke, ta izdelek še dodatno varuje zdravje, saj preprečuje visok krvni tlak, zmanjšuje stres in sprošča.
 
Možnost nakupa in cena: en paket čaja Slimall, ki ga naročimo prek uradne slovenske spletne strani (klikni tukaj), stane 39,99 evra, lahko pa ga naročite tudi na slovenski telefonski številki 07 600 3005. Trenutno sta v akciji 2 pakiranji čaja po ceni 49,99 evra in z brezplačno poštnino.
 

3. PhenQ (Ocena 2,5/10)  


PhenQ so kapsule za pospeševanje delovanja metabolizma in kurjenje maščob, ki naj bi temeljile na popolnoma naravnih sestavinah in bile brez stranskih učinkov.
 
Ocena učinkovitosti: 2,5/10. FOTO: DTM Natura
Ocena učinkovitosti: 2,5/10. FOTO: DTM Natura

 
Ena škatlica vsebuje 60 kapsul, na dan pa je treba zaužiti dve kapsuli z nekaj požirki vode.
 
Sestavine, ki jih vsebujejo kapsule: capsimax powder, chromium picolinate, kofein, nopal, L-carnitine furmarate
 
Kako deluje: Mešanica sestavin naj bi pospešila kurjenje maščob, zmanjšala apetit ter vas napolnila z energijo in izboljšala vaše počutje. 
 
Učinkovitost: na spletni strani proizvajalca ni navedeno, v kolikšnem času naj bi se pojavili rezultati uživanja kapsul. Prav tako ni navedeno, ali je izdelek klinično testiran.
 
Stranski učinki: proizvajalec trdi, da izdelek nima stranskih učinkov, saj je osnovan na naravnih sestavinah. Kar pa ni povsem res, saj je splošno znano, da lahko nekatere sestavine v izdelku povišajo raven adrenalina v telesu, kar lahko vodi v številne zaplete, kot so:  pospešen srčni utrip, povišan krvni pritisk, slabost, bruhanje, glavobol, diareja, napenjanje, anksioznost, živčnost … Proizvajalec zato priporoča, da se uporabnik pred uporabo posvetuje s svojim zdravnikom ali farmacevtom.
 
Možnost nakupa in cena: ena škatlica izdelka stane 69,95 dolarja (približno 62 evrov). Izdelek lahko naročite prek te spletne strani, dostavljajo ga tudi v Slovenijo.
 

4. Krema BellyStop (ocena 9,8/10)

 
BellyStop je specializirana krema za lokalno topljenje nadležnih in trdovratnih trebušnih maščob.
 
Foto: ocena učinkovitosti: 9,8/10. FOTO: DTM Natura
Foto: ocena učinkovitosti: 9,8/10. FOTO: DTM Natura

 
Ena tuba vsebuje 100 ml kreme. Prvih 15 dni uporabe kreme (oziroma dokler ne opazimo zmanjšanja maščobe) jo dvakrat dnevno nanašamo na predel trebuha. V nadaljevanju jo nanašamo enkrat dnevno, vselej na toplo in čisto kožo. Kremo vmasiramo na območje trebuha, da se vpije v kožo.
 
Sestavine, ki jih vsebuje krema: rastlina Chlorella vulgaris, alga Coleus forskohlii in kofein. Sestavine v kremi so kakovostne, krema pa je izdelana v EU v skladu z najvišjimi kozmetičnimi standardi.
 
Kako deluje: krema Bellystop ima učinek zategovanja kože. Poleg tega pospešuje odstranjevanje odpadnih snovi iz telesa in izgubo trebušnih maščob.
 
Učinkovitost: prvi občutni rezultati se bodo pokazali po približno mesecu in pol uporabe. Dlje, kot boste uporabljali kremo, več trebušne maščobe boste izgubili, končni rezultat pa je po besedah uporabnikov resnično (nepričakovano) odličen.
 
Stranski učinki: krema Bellystop nima nikakršnih stranskih učinkov. Njena uporaba je povsem varna.
 
Možnost nakupa in cena: kremo v Sloveniji naročimo prek uradne slovenske spletne strani BellyStop ali slovenske telefonske številke 07 600 3005. Ena kreme v tubi stane 29,99 evra, njihov najbolj popularen paket 2+1 gratis (3 kreme) pa stane 49,99 evra, zraven pa prejmete še brezplačno poštnino.


5. Trimtone (ocena 6,0/10)  


Trimtone so ameriške kapsule za ženske, ki naj bi pripomogle pri izgorevanju maščob. Proizvajalec trdi, da nimajo stranskih učinkov in da večina vidi rezultate že po nekaj tednih.
 
Ocena učinkovitosti: 6,0/10. FOTO: DTM Natura
Ocena učinkovitosti: 6,0/10. FOTO: DTM Natura
 
 
V eni škatlici je 30 kapsul. Na dan zaužijemo eno kapsulo (pri zajtrku) z nekaj požirki vode.
 
Sestavine, ki jih vsebujejo kapsule: kofein, izvlečki zelene kave, zelenega čaja, glukomanan.
 
Kako delujejo: kapsule naj bi spodbujale metabolizem, da začne proste maščobne kisline uporabljati za energijo in s tem pospeši proces hujšanja.
 
Učinkovitost: proizvajalec trdi, da večina uporabnic vidi rezultate po nekaj tednih. Iz mnenj uporabnikov smo razbrali, da je res tako, vendar pa smo zaznali več kupcev, ki poročajo, da niso dosegli rezultatov niti po 2-3 mesecih.
 
Stranski učinki: proizvajalec trdi, da izdelek nima stranskih učinkov. Vendar pri jemanju dnevnega odmerka zaužijete večjo količino kofeina, zato se med jemanjem kapsul odsvetuje pitje kave in čaja, saj bi s tem presegli dnevno priporočeno količino kofeina. Jemanje kapsul odsvetujejo nosečnicam in doječim ženskam.
 
Možnost nakupa in cena: na spletni strani proizvajalca je navedeno, da izdelek dostavljajo tudi v EU, in sicer je povprečen čas dostave 14-20 dni. Ena škatlica kapsul stane približno 45 evrov, doplača pa se poštnina. Izdelek je mogoče naročiti prek spletne strani proizvajalca na TEM NASLOVU.
 

6. Obliži za hujšanje Hoodia (ocena 8,3/10)  


Hoodia so lepilni obliži iz naravnih sestavin, ki pomagajo zmanjšati maščobo okrog trebuha. Nimajo stranskih učinkov.
 
Foto: Ocena učinkovitosti: 8,3/10. FOTO: DTM Natura
Foto: Ocena učinkovitosti: 8,3/10. FOTO: DTM Natura

 
V enem paketu je 30 obližev za mesec dni. Obliž nalepimo na čisto in suho kožo, najbolje na notranjo stran roke ali na prsi. Nosimo ga 24 ur in potem star obliž nadomestimo z novim.
 
Sestavine, ki jih vsebujejo obliži: obliži vsebujejo čisti, certificirani izvleček hoodia in garcinio za zmanjševanje apetita.
 
Kako deluje: posamezen obliž nalepimo na raven del telesa, ki ni poraščan z dlakami (biceps, lopatica), in naravni izvlečki v njem bodo spodbudili izgorevanje maščob v telesu. Proizvajalec navaja, da lahko s pomočjo obližev dosežemo bolj trden in raven trebuh.
 
Učinkovitost: Učinke bi moral uporabnik videti že po prvi škatlici, torej po 30 obližih. Glede na mnenja uporabnikov se prvi rezultati pokažejo nekje med 2. in 3. tednom uporabe.
 
Stranski učinki: izdelek nima stranskih učinkov. Noben uporabnik ne poroča o težavah med uporabo obližev ali po njej.
 
Možnost nakupa in cena: v Sloveniji lahko originalne obliže naročite prek spletne strani Loco Natura (klikni tukaj), kjer je cena 19,99 evra, poštnina pa je brezplačna.  
 

7. Zotrim (ocena 5,4/10)  


Zotrim je napitek, za katerega proizvajalec trdi, da je izdelan iz povsem naravnih sestavin. Prav tako naj ne bi imel stranskih učinkov, njegovo učinkovitost pa naj bi potrjevale klinične študije. Zotrim deluje tako, da zmanjšuje apetit in podaljšuje občutek sitosti, hkrati pa obljublja kurjenje kalorij brez napora.
 
Ocena učinkovitosti: 7/10. FOTO: DTM Natura
Ocena učinkovitosti: 7/10. FOTO: DTM Natura
 
 
V eni škatlici je 225 gramov praška. Priporočljivo je zaužiti en odmerek z nekaj požirki vode 15 minut pred obrokom.
 
Sestavine, ki jih vsebujejo tablete: izvleček listov yerba mate, izvleček semen gvarane, izvleček listov damiane, kofein, vitamina B3 in B6.
 
Kako deluje: Zotrim nam pomaga nadzorovati naše prehranjevalne navade in zmanjšati vnos hrane. Tako ne bomo imeli več potrebe, da bi med obroki jedli prigrizke. Rastlinski izvlečki v Zotrimu povišajo raven energije, kar pomaga pri kurjenju kalorij.
 
Učinkovitost: klinične študije dokazujejo, da so uporabniki, ki so jemali Zotrim, izgubili desetkrat več teže kot tisti, ki so jemali placebo.
 
Stranski učinki: čeprav proizvajalec na uradni strani trdi, da izdelek nima stranskih učinkov, lahko na drugih spletnih straneh zasledimo, da se pri njegovem jemanju lahko pojavi slabost.
 
Možnost nakupa in cena: ena škatlica tablet stane 28,40 evra. Naročite jo lahko prek uradne spletne strani. Dostava je možna tudi v Slovenijo.
 
Zaključna misel
 
Med vsemi naštetimi preparati za hujšanje obstajajo trije očitni zmagovalci, saj smo pri izboru upoštevali potencialni rezultat (učinkovitost), stranske učinke, varnost uporabe in končno ceno.
 
Hujšanje: čaj SlimAll
obliži: Hoodia,

Topljenje trebušnih maščob: BellyStop.

Ker so obliži Hoodia in čaj za hujšanje SlimAll namenjeni klasičnemu hujšanju, BellyStop  pa je krema, namenjena za topljenje trebušne maščobe, vsekakor pred morebitnim nakupom razmislite, kaj je vaš cilj tretmaja.
 
Ti trije načini lahko po našem mnenju pomagajo pri učinkovitem hujšanju in odpravljanju trebušnih maščob.
 
FOTO: DTM Natura
FOTO: DTM Natura

 
Vse izdelke je treba uporabljati po navodilih, vsako telo pa se tudi drugače odzove, zato je treba spremljati rezultate in biti potrpežljiv. Morate se zavedati, da rezultati ne pridejo čez noč, ker bi to vašemu telesu škodovalo.
 
Vsekakor pa lahko priporočamo, da najprej preizkusite izdelke, ki nimajo stranskih učinkov, saj gre navsezadnje za vaše telo in vaše zdravje. Zato smo se odločili, da priporočamo uporabo čaja za hujšanje SlimAll, kremo za odpravljanje trebušne maščobe Bellystop in obliže za hujšanje Hoodia.
 

Naročnik oglasnega sporočila je DTM Natura
 

Izbrano za vas

Izbrano za vas