MENOPAVZA

Varno hormonsko pršilo

S simptomi menopavze se vam ni treba nujno bojevati s tabletami ali obliži – tudi pršilo krije zavarovalnica.
Fotografija: Hormonsko pršilo ne obremenjuje jeter, poleg tega pa je praktično za uporabo. FOTO: Guliver/Thinkstock
Odpri galerijo
Hormonsko pršilo ne obremenjuje jeter, poleg tega pa je praktično za uporabo. FOTO: Guliver/Thinkstock

Če ste že vstopili v zrela leta, se nemara spopadate z nenadnimi vročinskimi valovi, t. i. valungami, potenjem, nespečnostjo, razdražljivostjo, suhostjo nožnice in drugimi simptomi menopavze, ki jih povzroča z leti vedno manjša količina estrogena.

Pomanjkanje hormonov ublaži hormonska terapija, navadno v obliki tablet ali obližev, lahko pa tudi v obliki zdravila za vaginalno uporabo. V teh dnevih mineva eno leto, odkar je Slovenkam na voljo tudi hormonska terapija v obliki pršila na recept. Ker zdravilo v nasprotju s tabletami prehaja v telo skozi kožo, je v primerjavi s tabletami, trdijo strokovnjaki, varnejše, saj učinkovina ne prehaja skozi jetra. Vnos skozi kožo je poleg tega tudi bolj prijazen do želodca in manj obremenjuje prebavila na splošno.

Praktično za uporabo

V nasprotju s kremami ali geli po uporabi pršila na koži ni mastnih ali lepljivih ostankov. Neželenih učinkov, s katerimi se srečujemo pri uporabi obližev, vnetij, srbenja, pordelosti, pekočih ali neprijetnih občutkov na koži, je pri uporabi pršila bistveno manj. In kako ga uporabljamo? Razpršimo ga na kožo podlahti ali notranjost stegna enkrat do trikrat na dan, če je le mogoče, ob približno isti uri. Po približno dveh minutah se koža posuši, sledi pršenja ni opaziti. Eno uro po nanosu lahko kožo umivamo in nanjo nanašamo različne kreme in druga kozmetična sredstva.

Ne estrogen, estradiol

Pršilo vsebuje 17-beta-estradiol, ki je podoben naravnemu ženskemu spolnemu hormonu estrogenu, in sicer po sestavi in delovanju, ne pa tudi po izvoru – s kemično sintezo je pridobljen iz rastlin. Estradiol ne ostane na koži, temveč hitro prodre v notranjost, zato ni bojazni, da bi hormone prenesli na druge ljudi ali živali.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije