NADLOGA

Učinkoviti načini zdravljenja herpesa

Obstajajo učinkoviti načini za zdravljenje nadležnega herpesa.
Fotografija: Herpes ni nepremagljiv. FOTO: Centralitalliance/Gettyimages
Odpri galerijo
Herpes ni nepremagljiv. FOTO: Centralitalliance/Gettyimages

Herpes je ena od najnadležnejših zadev, ki se praviloma vedno pojavi v najmanj primernem času, zato je dobro poznati načine, kako ga hitro pozdraviti. Poglejte nekaj naravnih in zelo učinkovitih.

Mleko

V mleko namočite vato in zmočite mesto, kjer nastaja ali je že nastal herpes. Mleka ne odstranjujte, temveč pustite, da se posuši na ranici. Postopek ponovite vsaki dve, tri ure in herpes bo izginil hitreje, kot če ga ne bi zdravili.

Sladka koreninica

Ta je odlična za zdravljenje herpesa. Naberite sladke koreninice, jih sesekljajte ali zmeljite v sekljalniku in dodajte toliko vode, da nastane pasta. Vsak večer pred spanjem jo nanesite na herpes.

Vodikov peroksid

Herpes vsak dan večkrat negujte s triodstotnim vodikovim peroksidom. To ponavljajte vsaki dve, tri ure.

Česen

Česen je odlično naravno zdravilo za zdravljenje herpesa. Prerežite strok na polovico in z njo polzite po ranici. Ponovite večkrat na dan, v nekaj dneh bo herpes izginil.

Eterično olje mete

Drugače od česna eterično olje mete ne le zdravi herpes, temveč tudi lepo diši. Večkrat na dan si ga nanesite na prizadeto kožo in herpes bo hitreje izginil.

Aloja vera

Gel ali sok aloje vere sta še dva učinkovita pripomočka za zdravljenje herpesa. Vsaki dve uri z izbranim negujte ranico in pospešite njeno celjenje.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas