NIKOLI IN NIKDAR

Tega vam v življenju ni treba prenašati

Samo enkrat se živi, zato se dosledno izogibajte vsemu, kar po nepotrebnem črpa vašo energijo ter manjša kakovost življenja.
Fotografija: Brez ljudi, ki črpajo vašo energijo, bo življenje lepše. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Brez ljudi, ki črpajo vašo energijo, bo življenje lepše. FOTO: Thinkstock

Včasih je težko postaviti mejo med tistim, kar je v življenju sprejemljivo, in onim, kar je povsem odveč. A ker se le enkrat živi, je dobro vedeti, čemu vedno in povsod lahko rečete ne ter kaj lahko brez slabe vesti črtate iz vsakdana. Za dobro zdravje, počutje in srečo vam tega ni treba prenašati.

Življenja brez strasti

Tu ne gre le za intimne odnose, temveč za vse plati življenja. Pa naj bo to razmerje, delo ali hobi. Strast je tista, ki nas žene naprej, strast omogoča lažje premagovanje težav in zaradi nje je vredno živeti.

Ljudi, ki črpajo pozitivno energijo

Teh res ne potrebujete. Četudi gre za člana ožje družine, nekdo, ki s svojim pesimizmom, zagrenjenostjo, početjem, obnašanjem ali besedami črpa vaše zaloge pozitivne energije, nima v vašem življenju česa iskati.

Izgovorov

Zgodi se, da se načrti podrejo, da obljube ni mogoče izpolniti in da na življenje vpliva višja sila. A nekdo, ki ima za svoje početje, s katerim vas vedno znova zapostavlja, prizadene ali užali, vselej na zalogi cel kup izgovorov, ni človek, ki bi bil vreden vaše pozornosti. Prav tako tudi sami za svoja neprimerna dejanja ne iščite opravičil ter izgovorov. Priznajte napako ter se trudite, da je ne bi ponovili in od drugih ne pričakujte nič manj.

Neumnosti, ki slabo vplivajo na zdravje

Naj bodo to zdravju neprijazne razvade, skrajnosti v obliki diet, vadbe ali škodljivi odnosi. Vsi ti na telo in misli na dolgi rok zagotovo ne vplivajo najbolje ter bi se jim v prid zdravja in počutja morali izogibati.

Dela, ki črpa vso vašo energijo

Ne glede na to, kako uživate v svojem delu, treba je poiskati pravo razmerje med službo in prostim časom. Oddih namreč ne vpliva pozitivno le na mentalno zdravje, odnose z bližnjimi ter počutje, temveč tudi na koncentracijo in storilnost in zato govori poslovnemu ter osebnemu uspehu v prid.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije