Štirje očitni znaki, da je v vašem telesu preveč strupenih snovi

Telo na preveliko količino strupenih snovi opozarja s številnimi znaki.
Fotografija: Slabo počutje in utrujenost morda opozarjata na preveč strupenih snovi v telesu. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Slabo počutje in utrujenost morda opozarjata na preveč strupenih snovi v telesu. FOTO: Thinkstock

Se pogosto zbujate utrujeni, ste brez volje in prave energije? Torej je v vašem telesu morda preveč strupenih snovi, na kar se organizem odzove z različnimi znaki. Naslednji so najočitnejša opozorila, da je čas za malo razstrupljanja.

Utrujenost kljub primerni količini spanja

Če se tudi tedaj, ko spite osem ur, zbujate utrujeni in ste le težko kos nalogam, ki vas čakajo, je to kaj lahko znak, da telo veliko energije usmerja v izločanje strupenih snovi in te zato zmanjka za druge dejavnosti.

Zaprtost

V črevesju se vsakodnevno nabirajo strupene snovi, ki v telo pridejo z nepravilno prehrano. Kadar je teh preveč, negativno vplivajo na prebavo in rado se pojavi zaprtje.

Občutljivost na vonjave

Vas moti vse, kar oddaja močan vonj? Če tudi ob vonjavah, ki vam nekdaj niso povzročale preglavic, občutite glavobol, je to lahko znak preobremenjenosti telesa s strupenimi snovmi.

Slab zadah

Vzrok za slab zadah je včasih nepravilna ustna higiena, prav tako pa lahko opozarja na nepravilno delovanje prebavil, ki je ovirano zaradi prekomerne količine strupov v organizmu.

Kako si pomagati?

Prvi korak je primerna hidratacija, kar pomeni, da vsak dan popijete vsaj dva litra vode ali nesladkanih zeliščnih čajev in čajev iz peteršilja, regrata ter koriandra.

Dnevno si privoščite vsaj pol ure telesne aktivnosti, med umivanjem zob ne pozabite na higieno jezika in seveda pazite na prehrano. Vanjo vključite čim več svežega sadja, zelenjave ter se izogibajte vnaprej pripravljenim jedem, slaščicam in predelanim mesninam.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije