SVEŽINA

Štiri zvijače proti neprijetnim telesnim vonjavam

V vročih poletnih dneh te resnično niso redke.
Fotografija: Večino vonjav, ki so v vročih dneh običajno vir zadrege, je mogoče premagati. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Večino vonjav, ki so v vročih dneh običajno vir zadrege, je mogoče premagati. FOTO: Thinkstock

Prihajajo vroči poletni dnevi, kar med drugim pomeni več znojenja in s tem izrazitejše neprijetne vonjave, ki vsakogar kdaj spravijo v zadrego. Na srečo pa je tiste, ki se pojavljajo na ključnih delih telesa, mogoče ublažiti ali celo povsem premagati.

Znojna stopala

Prevroče za nogavice? Torej nosite obutev na boso nogo, kar je velikokrat odličen pogoj za neprijetne vonjave. Nasvet: preden obujete sandale ali lahke poletne čevlje, stopala in notranjost obutve posujte z otroškim pudrom. Ta vpija vlago in tako preprečujejo pojav vonja, ki ga v kombinaciji z znojem tvorijo bakterije, ki ga razkrajajo. Od časa do časa stopala zvečer namočite v mešanici vode in črnega čaja. Tudi to pomaga proti pretiranemu znojenju tega dela telesa.

Znoj pazduh

Brez skrbi, poleti se znoji vsak. Da vas potoki pod pazduhami zaradi vonja ne bi spravljali v zadrego, se izogibajte kavi, alkoholu, cigaretam in mastnim jedem. Za svežino izpod pazduh redno odstranjujte dlačice in ta del telesa negujte z naslednjo tinkturo: zmešajte peščico listov hrasta s peščico listov preslice, prelijte jih z vrelo vodo in počakajte, da se tekočina ohladi. Mešanico precedite in s hladno vsak dan umijte pazduhe.

Znoj na intimnem področju

Tudi tu se lahko ob visokih temperaturah pojavi neprijeten vonj. Da bi se mu izognili, nosite izključno bombažno perilo, zračna oblačila in skrbite za redno higieno. Britje ne pomaga proti znojenju, pomaga pa proti neprijetnim vonjem.

Zadah iz ust

Ste pretiravali z alkoholom? Je bilo vaše kosilo bogato začinjeno s česnom? Požvečite malo peteršilja ali poprove mete in popijte skodelico mleka. Sliši se neobičajno, vendar je to način, ki pomaga iz take zadrege.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije