NAROBE

Štiri najpogostejše napake pri uporabi električne zobne ščetke

Da bo učinkovita, jo je treba uporabljati prav.
Fotografija: Ni vseeno, kakšna je ščetka in kako jo uporabljate. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Ni vseeno, kakšna je ščetka in kako jo uporabljate. FOTO: Thinkstock

Električne zobne ščetke so vse bolj priljubljene. Zaradi oblike in načina delovanja pripomorejo k temeljitejši higieni zob in ustne votline, a le če ne počnete katere najpogostejših napak.

Kupujete napačno zobno ščetko

Niso vse električne zobne ščetke enake. Pri nakupu bodite pozorni na to, da vam njeno držalo lepo sede v dlan in da njena glava ni prevelika. Priporočljivejše so ščetke z mehkejšimi dlačicami, saj preprečujejo poškodbe sklenine in dlesni.

Zob si ne ščetkate dovolj dolgo

Zobe si je priporočljivo ščetkati dvakrat na dan po dve minuti. Mnoge ščetke imajo možnost nastavitve časa in se po dveh minutah ugasnejo same. Če vaša te funkcije nima, bodite pozorni, kdaj mineta dve minuti.

Zobe si umivate prepogosto in premočno

Zlato pravilo umivanja zob se glasi: dvakrat na dan po dve minuti. Trikrat dnevno je še sprejemljivo, če boste to počeli večkrat, boste škodovali sklenini in dlesnim. Poškodbe na njih puščajo tudi premočni pritiski in uporaba ščetke s pretrdimi dlačicami.

Glave ščetke ne menjate dovolj pogosto

Kar velja za običajno zobno ščetko, velja tudi za električno; njeno glavo je treba menjati približno vsake tri mesece. Če opazite, da so dlačice poškodovane, to storite prej, saj le brezhibne učinkovito opravijo svojo nalogo.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas