Predstavitvena informacija

Ste že zmanjšali količino zaužitega sladkorja?

Ste vedeli, da slovenski mladostniki povprečno zaužijejo kar 185 g sladkorja dnevno, kar je 8-krat več od priporočene dnevne vsebine (25 g na dan)?* V Sparu so se zato odločili, da pomagajo številko obrniti na bolje. Do zdaj so prihranili že kar 49 ton sladkorja.
Fotografija: FOTO: SPAR Slovenija
Odpri galerijo
FOTO: SPAR Slovenija

V Sloveniji zaužijemo preveč sladkorja. Spar je že ukrepal.

Podatek, da slovenski mladoletniki na dan zaužijejo kar do 185 g sladkorja, je skrb zbujajoč.* V Sparu so se v skrbi za javno zdravje odločili ukrepati. Sprejeli so pomembno zavezo – spreminjati vsebnost sladkorja.

Izbranim izdelkom lastnih blagovnih znamk SPAR so v sodelovanju s strokovnjaki in dobavitelji spremenili vsebnost dodanega sladkorja. Recepture so spremenili skrbno, zato spremenjene vsebnosti sladkorja v priljubljenih izdelkih sploh ne boste opazili. Prepoznavni okus pijač, jogurtov, slaščic in sladic ostaja skoraj enak!
 

Nova zaveza: prihraniti 80 ton sladkorja do konca leta 2020

Slovenci smo s Sparovimi izdelki s spremenjeno vsebnostjo sladkorja do zdaj pojedli kar 49 ton sladkorja manj. Nov cilj pa je še višji – do konca leta 2020 želijo prihraniti kar 80 TON sladkorja! 
 

Belemu sladkorju se izognite tudi sami

Sladkorju, dodanemu različnim živilom, se včasih težko izognemo, saj je pogosto dobro skrit. Lahko pa poskrbimo, da ga v domači kuhinji uporabljamo čim manj. Poskrbimo, da npr. ne sladkamo kave ali čaja, za »sladico« raje pojejmo kos sadja in uporabljajmo alternative belemu sladkorju.





*Raziskave Nacionalnega inštituta za javno zdravje in priporočila Svetovne zdravstvene organizacije (WHO)

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije