Spanec za lepoto

Če želite imeti mladostnejšo kožo, ni nujno treba iti pod nož; dovolj sta že ustrezna prehrana in dovolj spanca, obstajajo pa tudi nekirurški posegi.
Fotografija: Z redno nego poskrbite za mladostnejši videz kože. FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
Odpri galerijo
Z redno nego poskrbite za mladostnejši videz kože. FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Če bi tudi v resnici obstajal takšen čarobni napitek, kot v hollywoodskem filmu Smrt ji lepo pristoji (Death becomes her) iz leta 1993, ko je za več desetletij pomladil dve glavni igralki Meryl Streep in Goldie Hawn, bi zagotovo po njem posegle ne samo ženske, temveč tudi moški. Dokler znanstveniki česa takšnega ne bodo iznašli, so na voljo bodisi kirurški posegi ali pa pomlajevanje kože na naraven način. Četudi se prvih v zadnjih letih poslužuje vedno več posameznic oziroma posameznikov, pa vse bolj iskani postajajo tudi nasveti o tem, kako sami poskrbeti za kožo, da bo ta tudi v starejših letih izgledala sveže in mladostno.

Pomaga tudi diamantni piling. FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
Pomaga tudi diamantni piling. FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
Strokovnjaki svetujejo, da poleg rednega čiščenja in umivanja kože poskrbite tudi za nakup kvalitetne kreme za kožo, ki je prilagojena vašemu tipu kože. Prav tako pazite, da jo preveč ne izpostavljate sončnim žarkom. To seveda ne pomeni, da se začnete izogibati sprehodom v naravo ali gibanju na prostem, temveč le, da kožo pri tem zaščitite s kremo za sončenje.
 

Diamantni piling


Poleg različnih krem poskrbite tudi za to, da boste spali dovolj časa. Prav pomanjkanje kakovostnega spanca se namreč na dolgi rok zelo hitro odrazi tudi na koži. Na dan tako za spanje namenite osem ur. Če boste pred tem na kožo nanesli nočno kremo, bo učinek še večji. Pijte tudi dovolj vode.


Poleg tega hkrati poskrbite za zdravo in uravnoteženo prehrano. Med drugim tako z jedilnika črtajte sladkor ali pa ga vsaj uporabljajte manj, saj je več študij pokazalo, da je prav sladkor tisti, ki najslabše deluje na kožo. Izogibajte se tudi številnim izdelkom iz predelanega mesa (na primer salame) in tudi jedem, sestavljenih iz slabih maščob. Nikar ne pozabljajte na sadje in zelenjavo in seveda prekinite s kajenjem, če ste slučajno med tistimi, ki ste od tega odvisni.


Za mladostnejšo kožo se lahko odpravite tudi k dermatologu. Na trgu obstaja kar nekaj nekirurških dermatoloških postopkov. Eden izmed najbolj znanih je t. i. diamantni piling oziroma z drugo besedo mikrodermoabrazija. Gre za odstranjevanje vrhnjih plasti kože – mrtvih kožnih celic z drobnimi kristali. Po koncu postopka koža postane mladostno gladka in napeta. Dermatolog vam lahko kožo pomladi tudi z različnimi laserskimi sistemi, pa tudi s posegom dermamelan, s katerim se odstranijo pigmentne lise. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije