Sijoča koža vse življenje ob upoštevanju nekaj nasvetov

Da bi jo čim dlje ohranili mladostno in čim bolj upočasnili staranje, kožo na obrazu vsak večer očistimo, jo negujemo z vlažilnimi kremami in ščitimo pred soncem.
Fotografija: Po 30. letu je potrebna dodatna nega z vlažilnimi negovalnimi sredstvi.
Odpri galerijo
Po 30. letu je potrebna dodatna nega z vlažilnimi negovalnimi sredstvi.

Da bo koža lepa in zdrava, je dobro v vsakodnevno skrb zanjo uvesti določeno rutino. Na obrazu se vidi zdravje telesa, pravijo nekateri, pa tudi da je negovana koža najlepša obleka. Zato jo negujmo, varujmo pred zunanjimi vplivi in skrbimo za njeno vlažnost.
Vitamin A pomlajuje kožo in pomaga pri borbi proti gubam.
Vitamin A pomlajuje kožo in pomaga pri borbi proti gubam.

Če bomo spoštovali nekatera pravila, bo negovana in sijoča. Pri negi je najpomembnejše čiščenje. Pravilna čistilna rutina pomaga, da se znebimo umazanije, ki se nabira čez dan. Očistimo jo s čistilnim mlekom ali drugimi izdelki, kot so miceralne vode, ter na koncu obraz splaknemo s toplo vodo.
Ličila vedno odstranimo pred spanjem; če gremo v posteljo naličeni, bo to zaprlo pore in koža bo postala mozoljasta in dolgoročno bo izgubila sijaj.
 

Občasni piling


Če si jo želimo ohraniti mladostno, ji povrniti naravni sijaj in vlažnost, se izogibamo umivanju obraza z milom, kajti tista z dodanimi parabeni, alkoholom in umetnimi dišavami jo preveč izsušijo.


Po čiščenju naredimo blag piling, ki ga izberemo glede na tip kože. Ne delamo ga prepogosto, da ne bomo preveč uničili povrhnjice. Dovolj je enkrat na od sedem do 14 dni; z dobrim pilingom bomo odstranili zgornji sloj odmrlih celic kože in spodbudili rast novih, zdravih kožnih celic. Poleg tega bomo izboljšali cirkulacijo krvi, koža bo postala mehka, gladka. Vedno sledita toniranje in vlaženje; izberemo tonik, ki ustreza našemu tipu kože.
 

Zaščita


Nego kože moramo prilagoditi starosti. Po 30. letu je treba več pozornosti nameniti določenim predelom, kot so vrat, oči, roke, saj se prav na teh najprej pokažejo znaki staranja. Potrebna je dodatna nega z vlažilnimi sredstvi, vlaženje kože spada med najpomembnejše pri preprečevanju procesa staranja. Obraz je vsak dan izpostavljen zunanjim vplivom, zato ga je treba negovati s kakovostno vlažilno kremo in zaščititi pred soncem. Naj zaščita pred škodljivim UV-sevanjem postane del našega vsakdanjika. In to ne le poleti, temveč vse leto.
 

Dober spanec


Za prezgodnje staranje kože so odgovorne tudi nekatere slabe navade in razvade, kot je kajenje ali pitje preveč alkoholnih pijač. Pomembna je prehrana: najboljše, ne le za kožo, temveč za ves organizem, je uravnoteženo prehranjevanje, ki vsak dan vključuje veliko svežega sadja, zelenjave, zlasti zelene, in žitarice, ki kožo nahranijo od znotraj. Vitamin A jo pomlajuje in ji pomaga pri boju proti gubam, vitamin C spodbuja proizvodnjo kolagena in regeneracijo celic, vitamin E jo naredi mehko, svilnato in elastično.


Ne pozabimo na kakovosten spanec. Lepotni spanec bo omogočil zdravo in sijočo kožo in osvežil tudi naš um. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije