NAVADNA JAGODIČNICA

Samo 200 gramov tega sadeža pokrije dnevno potrebo po vlakninah (raste tudi pri nas)

Živordeči plodovi navadne jagodičnice, ki jeseni visijo z manjših dreves v nekaterih primorskih parkih, niso samo lepi na pogled, so tudi užitni in zdravi.
Fotografija: Navadna jagodičnica (Arbutus unedo). FOTO: Sergio Sergo/shutterstock
Odpri galerijo
Navadna jagodičnica (Arbutus unedo). FOTO: Sergio Sergo/shutterstock

Do dva centimetra veliki oranžni ali rdeči plodovi so na videz podobni jagodam, češnjam ali celo eksotičnim ličijem. Sadež lahko pojemo skupaj z mehko, rahlo bradavičasto lupino. Oranžno obarvano sočno, a moknato meso obdaja drobna rjava semena. Ponaša se z neizrazitim sladko-kislim okusom in precej mineralov (še posebno kalija in kalcija) ter vitamina C (kar štirikrat več kot pomaranče!). 

Preberite več na onaplus.si.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije