Hrana vsakdana

Razlogi, zakaj si hrano zaželimo kljub sitosti

Hrano doživljamo z različnimi čutili in se je tako ne naveličamo prehitro, to pa s pridom izkorišča živilska industrija.
Fotografija: Če razumemo pojav senzorične sitosti, potem obstaja verjetnost, da bomo več zelenjave zaužili, če si je bomo sočasno pripravili več vrst, različnih barv in oblik, kar potrjujejo tudi znanstvene raziskave. FOTO: Arhiv Polet/Shuttestock
Odpri galerijo
Če razumemo pojav senzorične sitosti, potem obstaja verjetnost, da bomo več zelenjave zaužili, če si je bomo sočasno pripravili več vrst, različnih barv in oblik, kar potrjujejo tudi znanstvene raziskave. FOTO: Arhiv Polet/Shuttestock

Senzorična sitost, načini doživljanja hrane? Senzorično zaznavanje hrane pomembno vpliva na izbor hrane, ki jo uživamo. Okus, vonj, videz in tekstura so najpomembnejše senzorične lastnosti, ki vplivajo na izbor živil in prehranski vnos, obenem pa pomembno vplivajo tudi na občutek sitosti. Preberite na Polet.si

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas