LIČENJE

Pod masko akne

Letošnje leto je spremenilo ličenje: poudarjene so oči, šminke skoraj ne uporabljamo več.
Fotografija: Da se pod masko ne bi delali mozolji, uporabimo vlažilno kremo in poskrbimo za redno čiščenje kože. FOTO: O_nozdracheva/Getty Images
Odpri galerijo
Da se pod masko ne bi delali mozolji, uporabimo vlažilno kremo in poskrbimo za redno čiščenje kože. FOTO: O_nozdracheva/Getty Images

Vse večje je povpraševanje po senčilih, svinčnikih za obrobljanje oči, maskarah in vse manj po šminkah: pod zaščitnimi maskami, s katerimi se obvarujemo virusov, predvsem koronavirusa, se jih ne vidi, pa še masko umažejo.

Poleg tega je vse večje povpraševanje po kakovostnih izdelkih, predvsem pudrih, ki se obdržijo na koži in jih zaščitna maska ne obriše.

Vsa pozornost je torej usmerjena na oči, a tudi nego, zlasti nego mozoljev: mnoge ženske tarnajo, da se jim pod masko radi naredijo mozolji, akne, prijelo se jih je ime maskne, saj naličena koža zaščitnih mask (še vedno) ni vajena. V Franciji je v zadnjih mesecih prodaja prestižnih izdelkov za nego aken narasla za 7 odstotkov.

Pomembno je, da vedno nosite čisto masko (tista za enkratno uporabo naj konec dneva roma v smeti), pralno perite, redno, najbolje po vsaki uporabi (zato je dobro imeti vsaj dve). Če se spopadate z izbruhom aken, se posvetujte z zdravnikom. Če je le mogoče, ne nosite pudra, uporabljajte vlažilno kremo in ne pozabite na vsakodnevno čiščenje z nežnimi čistili in tonikom. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas