Pet za ženske po 40. letu več kot priporočljivih živil

Potrebe telesa se z leti spreminjajo in dobro je vedeti, katera živila kdaj najbolj koristijo zdravju.
Fotografija: Po 40. letu so avokado, brokoli in špinača obvezna sestavina jedilnikov žensk. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Po 40. letu so avokado, brokoli in špinača obvezna sestavina jedilnikov žensk. FOTO: Thinkstock

Uravnotežena prehrana je ena od poti do zdravja in dolgega življenja. Prav tako je večini dobro znano, da se potrebe telesa z leti spreminjajo in je v skladu z njimi dobro prilagajati jedilnik. Kaj pa bi morale redno jesti ženske, ki so že dopolnile 40 let?

Brokoli

Ta vsebuje veliko vlaknin, vitaminov C in A ter kalcija. Z njo je med drugim mogoče znatno zmanjšati verjetnost nekaterih vrst raka, saj je dokazano, da snovi v brokoliju zavirajo in upočasnjujejo rast rakavih celic.

Sladek krompir

Vsebuje veliko antioksidantov, uravnava krvni sladkor ter varuje pred kroničnimi boleznimi, kot so sladkorna bolezen in maligna obolenja.

Kurkuma

Raziskave so pokazale, da deluje protivnetno, krepi odpornost in varuje psihično zdravje.

Avokado

Vlaknine, folna kislina in magnezij so denimo tri od telesu koristnih snovi, ki jih vsebuje avokado. Študije so prav tako pokazale, da maščoba v tem sadežu uravnava količino holesterola v krvi ter s tem varuje srce.

Špinača

Vitamini in minerali v špinači pozitivno vplivajo na zdravje oči in kosti. Poleg tega je več raziskav dokazalo, da špinača varuje pred malignimi obolenji in manjša verjetnost kroničnih bolezni, kot je denimo artritis.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije