POZOR

Pet znakov, da bi morali bolje skrbeti zase

V vsakodnevni noriji zlahka pozabimo nase, na kar telo opozori z jasnimi znaki.
Fotografija: Skrb zase naj bo vaša prioriteta. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Skrb zase naj bo vaša prioriteta. FOTO: Thinkstock

Skrbite za partnerja, družino, za dom in v službi dajete vse od sebe. Pa najdete čas tudi čas zase? Včasih ga res zmanjka, na kar pa telo in duša opozorita z jasnimi znaki. Naslednji zgovorno pričajo, da bi morali sebi ter svojemu zdravju in počutju namenjati več pozornosti.

Vedno ste izčrpani

Ne glede na to, da vsako noč spite dovolj, ste vselej utrujeni in brez prave energije. Torej je nedvomno čas, da si vsak dan vzamete nekaj minut za tisto, kar vas osrečuje, pa čeprav je to le kratek sprehod ali nekaj prebranih strani v knjigi. Ob tem se boste sprostili ter premagali stres in trdovratno utrujenost.

Ko ste nazadnje jedli zelenjavo, je ta bila del sendviča

Čeprav je sendvič z dodatkom zelenjave res bolj zdrav, ta za dobro počutje in delovanje telesa ne bo dovolj. Zelenjava je ena ključnih sestavin zdrave prehrane, zato je skrajni čas, da jo začnete redno umeščati na svoj jedilnik. V primernih količinah. List solate, ki dela družbo ocvrtemu krompirju in paniranemu zrezku, ne šteje. Tudi sicer več pozornosti namenjajte prehrani in jo obogatite z beljakovinami, zdravimi maščobami, s celimi žiti in z oreščki. Za boljše zdravje in počutje.

Nemirni ste in v sebi občutite praznino

Včasih se je težko soočati z vsemi čustvi, ki nekoga prevzemajo, zlasti negativnimi. Kadar se ta ob neprimernem izražanju ter premagovanju nakopičijo, povzročajo nemir in občutek praznine.
Če se vam zdi, da vas dobesedno hromijo, je skrajni čas, da jih s pogovorom spravite iz sebe. Pa naj bo ob kavici s prijateljico ali ob pomoči terapevta. Omogočite si to, to morate storiti zase.

Odkar ste nazadnje vadili, je preteklo že res veliko vode

Telesna aktivnost je pomembna za mentalno in fizično zdravje. Z njo ne ostaja v formi le telo, ampak pripomore k premagovanju stresa in na splošno pozitivno vpliva na počutje. Dokazano je, da zmerna redna vadba spodbuja tudi odpornost, zato bi si sebi v prid morali zanjo vsak dan vzeti čas. Brez slabe vesti.

Ne spomnite več, kdaj nazadnje niste počeli ničesar

Vsak dan skačete iz opravka v opravek, a včasih si je dobro vzeti čas in ne početi ničesar, le ležati v kadi, stati pod sproščujočo prho ali zgolj sedeti v tišini. Življenje bo tako v trenutku lepše, saj boste poskrbeli zase, kar bi morala biti prioriteta vsakega.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije