SLABO

Navade, ki še okrepijo menstrualne težave

Pazite, da v tistih dneh počutje ne bo še slabše kot sicer.
Fotografija: Nekatere navade menstrualne težave še okrepijo.  FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Nekatere navade menstrualne težave še okrepijo.  FOTO: Thinkstock

Krči, glavobol, utrujenost, napadi lakote in vrtiljak čustev. Vse to so povsem običajni, čeprav res ne ravno prijetni spremljevalci dni pred menstruacijo in med njo. In kot da sami po sebi ne bi bili dovolj, jih z nekaterimi navadami, nevede, še okrepite. Katere so najusodnejše?

Lenarjenje

Seveda, ležanje na kavču ali v postelji tedaj, ko vas vse boli, na moč prija, vendar na splošno počutje ne vpliva najbolje. Kajti čeprav se vam še tako ne ljubi izpod odeje, je prav zmerno gibanje tisto, ki pospešuje krvni pretok in tako blaži menstrualne krče ter izboljšuje splošno počutje.

Tolažila hrana

Kakšen košček temne čokolade bo težave omilil, pretiravati pa s tovrstno tolažilno hrano ne gre. Pecivo, slani prigrizki, sladoled in druga živila z veliko mlečne maščobe, keksi in podobne dobrote v telesu spodbujajo vnetja in še okrepijo napihnjenost ter s tem ne pripomorejo k boljšemu počutju. Nasprotno.

Kava

Kava spodbuja dehidracijo, vodi v napihnjenost, zaradi njenega vpliva so bolečine med menstruacijo izrazitejše. Prav tako menstrualne krče in druge težave okrepi alkohol, zato se je opojnim pijačam tedaj bolje izogibati.

Pomanjkanje spanja

Telo, ki mu primanjkuje počitka, je v stresu in težje premaguje vsakodnevne napore, kar se negativno izraža tudi pri intenziteti neljubih spremljevalcev menstruacije. Dober krepčilen spanec na drugi strani pomaga do boljšega počutja in blažjih bolečin.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije