NAROBE

Napaka večine žensk pri intimni negi

Preparati, ki so namenjeni negi intimnih predelov, lahko povzročijo več škode, kot imajo koristi.
Fotografija: Nožnica za čiščenje ne potrebuje nobene pomoči. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Nožnica za čiščenje ne potrebuje nobene pomoči. FOTO: Thinkstock

V želji po temeljiti higieni intimnih predelov mnoge pripadnice nežnejšega spola za nego uporabljajo različna dišeča mila in druge preparate. Nova študija kanadske univerze Guelph iz Ontaria pa je dokazala, da dišeči pripomočki za nego spolovil niso priporočljivi. Kot so zapisali tamkajšnji strokovnjaki, različna razpršila, geli in mila, namenjeni negi intimnih predelov, ki jih uporablja kar 95 odstotkov žensk, sploh niso potrebni. V bistvu so zdravju celo škodljivi, saj tveganje za vaginalne ali urinarne okužbe kar za trikrat povečajo.

Čisti se sama

Znano je, da se vagina čisti sama in da za to ne potrebuje nobene pomoči. Prav tako sama uravnava pravilno pH-vrednost in vzdržuje ravnovesje med dobrimi in slabimi bakterijami. Taki in drugačni pripomočki, ki sicer zagotavljajo prijeten vonj, pa naravno floro rušijo ter zato povečajo tveganje za omenjene okužbe.

Najboljša je voda

Najboljša rešitev je torej umivanje vagine zgolj z vodo, na zunanjih delih uporabite mila nevtralnega vonja. Če opazite moteč vonj spolovil in občutnejši izcedek, ju ne poskušajte odpraviti z dišečimi mili in s podobnimi pripomočki, temveč obiščite ginekologa.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije