DEPILACIJA

Nadležne dlake

Pri odstranjevanju dlak s telesa si pomagamo na različne načine, od britvice do laserja; so laserski odstranjevalci za domačo uporabo učinkoviti?
Fotografija: Moške najbolj moti poraščen hrbet. FOTO: GULIVER/GETTYIMAGES
Odpri galerijo
Moške najbolj moti poraščen hrbet. FOTO: GULIVER/GETTYIMAGES

Za vse, ki si svojih dlak v poletnem času ne želijo kazati v javnosti, je lahko to eden izmed bolj obremenjujočih letnih časov. Za marsikatero žensko ni hujšega kot poraščene noge, podpazduhe in bikini predel, za moške pa hrbet in trebuh, polna gostih dlak.
Moške najbolj moti poraščen hrbet. FOTO: GULIVER/GETTYIMAGES
Moške najbolj moti poraščen hrbet. FOTO: GULIVER/GETTYIMAGES

Najcenejši način odstranjevanja dlak je seveda britvica in nekaj pene za britje. Ali je tudi najhitrejši in najprimernejši, je že drugo vprašanje. Kaj hitro se lahko zgodi, da se porežemo. Če se odločimo za tako britje, je primernejše za noge, roke in obraz. Dlake lahko odstranimo tudi z depilacijo. Na trgu je več različnih krem, pazimo, da jih na telesu ne pustimo predolgo, saj lahko razdražijo kožo.
Odstranjevanje dlak s trakovi je najpogostejše. FOTO: GULIVER/GETTYIMAGES
Odstranjevanje dlak s trakovi je najpogostejše. FOTO: GULIVER/GETTYIMAGES

Druga možnost so depilacijski trakovi, ki so, kot nam je povedala lastnica Dermavitalis studia Natalija Tamše, tudi najbolj priljubljena metoda. »Ta metoda dlačice redči in tanjša. Ponavljati jo je treba vsak mesec. Slabost je ta, da je treba počakati, da dlake zrastejo pol centimetra, kar je poleti za ženske lahko zelo neugodno. Tudi zato se jih čedalje več odloča za trajno lasersko odstranjevanje IPL​, ki ima trajne rezultate,« pove sogovornica.
Pojasni še, da se ženske največkrat odločajo za depilacijo celih nog in brazilsko depilacijo pazduhe ter čedalje več tudi za depilacijo celih rok, močnejši spol pa za depilacijo hrbta in pazduh. »Vse več si jih želi tudi depilacije prsnega koša in trebuha,« pravi lastnica kozmetičnega salona iz Gornje Radgone.
 

Profesionalni laser


V zadnjih letih se vedno več ljudi odloča za lasersko odstranjevanje dlak. Gre za eno od metod, ki zahteva največ časa, saj jo je treba večkrat ponoviti. Laser uniči lasne mešičke in tako trajno odpravi dlakavost. »Lasersko odstranjevanje ​dlak IPL ima trajne rezultate. Pri ženskah lahko znova zrastejo v obdobju menopavze zaradi hormonskega nihanja, a minimalno, kar lahko hitro odpravimo. Pri dlakah na obrazu je drugače, vsako zimo je treba napraviti obnovitveni tretma ali dva,« razloži Tamšetova.
Natalija Tamše pravi, da lasersko odstranjevanje dlak daje trajne rezultate.
Natalija Tamše pravi, da lasersko odstranjevanje dlak daje trajne rezultate.

Na trgu so tudi laserski odstranjevalci za domačo uporabo, ali so tako učinkoviti kot profesionalni v lepotnih salonih? Tamšetova pravi, da ji stranke poročajo, da preprosto ne dajejo želenih rezultatov. »Preverila sem specifikacijo tehničnih podatkov nekaj teh naprav na spletu, a nikjer ne navajajo podatka o jakosti. Ta je pomembna za zagotavljanje rezultatov,« pojasni in doda, da je delo z laserjem vedno hoja po robu.


»Kozmetičarka mora oceniti, kakšno jakost koža še prenese za zagotavljanje čim boljših rezultatov. Zato se rezultati razlikujejo tudi znotraj profesionalnih storitev,« pravi in doda, da je najlažje delovati v varni coni, saj tako ne moreš poškodovati nikogar, a so zato tudi rezultati bolj skromni. »Močno dvomim, da bi proizvajalci tvegali poškodbe pri domači uporabi, zato je najverjetneje jakost tovrstnih naprav tako šibka, da se uporabniki gibljejo v prej imenovani varni coni,« še sklene. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije