ZAŠČITA

Med in kurkuma: kombinacija za hladne dni

V mrzlem delu leta bodo virusne okužbe manj verjetne, če boste v svojo prehrano umestili mešanico iz medu in kurkume.
Fotografija: Kombinacija medu in kurkume za močan imunski sistem. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Kombinacija medu in kurkume za močan imunski sistem. FOTO: Thinkstock

Prihaja sezona virusnih obolenj, v kateri bo dober imunski sistem nepogrešljiv, zato ga okrepite s kombinacijo medu in kurkume, ki ima številne pozitivne učinke, med drugim varuje pred virusnimi in bakterijskimi okužbami ter pospeši njihovo prebolevanje.

Kako pripraviti naravno zaščito?

Žličko kurkume v prahu zmešajte s 100 grami medu in mešanico pospravite v steklen kozarček s pokrovom. Ko začutite prve simptome prehlada, tri dni uživajte pripravljeno mešanico. Prvi dan pol žličke vsako uro, drugi dan pol žličke vsaki dve uri in tretji dan trikrat na dan po pol žličke.

Pripravek pomaga pri prehladu in drugih okužbah dihal, deluje pa tudi preventivno. V ta namen vsak dan pojejte pol žličke mešanice, ki jo lahko dodate mleku ali čaju.

Pozor

Čeprav gre za naravno zdravilo, se, če ste primorani uživati zdravila na recept ali ste žrtev katere od kroničnih bolezni, pred uživanjem posvetujte z zdravnikom, saj kurkuma v preveliki količini ni primerna za žolčne bolnike, lahko pretirano zniža krvni tlak, količino sladkorja v krvi in redči kri.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije