ENERGIJA

Kislo zelje, čokolada in sadje za več energije

S premišljeno izbiro živil boste z lahkoto ubežali pomanjkanju energije.
Fotografija: Zaloge energije obnavlja tudi sadje. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Zaloge energije obnavlja tudi sadje. FOTO: Thinkstock

Se zgodi, da včasih zaloge energije prehitro poidejo. Tedaj neredki posežejo po energijskih pijačah, kar ni najboljše, saj te vsebujejo veliko sladkorja in dodanih snovi, ki telesu na dolgi rok ne koristijo. Veliko boljše si je nov odmerek življenjske moči zagotoviti s premišljeno izbiro živil.

Voda z limono

Čeprav ne vsebuje kalorij, telo oskrbi z elektroliti, ki so nepogrešljivi pri tvorjenju celične energije. Že sama voda dvigne raven telesne moči, učinek obogatene s sokom limone pa je še izrazitejši.

Lupinasti plodovi

Večina lupinastih plodov ima veliko magnezija, ki med drugim sodeluje pri pretvorbi sladkorja v energijo. Prav tako so ti sadeži bogati z beljakovinami in vlakninami, ki so nepogrešljiv vir življenjske moči.

Temna čokolada

Po obroku si privoščite košček temne čokolade. Vsebuje namreč teobromin, ki na telo deluje enako kot kofein – dviga raven energije in spodbuja razpoloženje.

Kislo zelje

Kislo zelje je lahko prebavljivo in organizem energijo, ki jo sicer porablja za prebavo hrane, nameni premagovanju življenjskih preizkušenj.

Črni čaj

Različne raziskave so pokazale, da čaj izboljšuje razpoloženje, krepi spomin, spodbuja koncentracijo in povečuje telesno energijo. Najučinkovitejši je črni čaj, vendar previdno s količino, saj vsebuje tudi veliko kofeina.

Sveže sadje

V sadju so zastopani naravni sladkorji, ki uravnavajo raven glukoze v krvi. Ananas ob tem vsebuje jod, ki pripomore k ohranjanju zalog energije, kivi telesu zagotavlja veliko vitamina C, ki sodeluje pri presnovi maščob v energijo, borovnice skrbijo za boljšo koncentracijo, vsi sadeži pa so zdravi in in kalorični.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije