SLABOKRVNOST

Kava in čaj sta lahko zelo nezdrava, če ju kombiniramo s to hrano

Se trudite uživati več železa, a ste še vedno slabokrvni? Razlog se lahko skriva v napačni kombinaciji živil, nekatera namreč zavirajo absorpcijo tega minerala v telo.
Fotografija: Kofein v pravem čaju in kavi zavira absorpcijo železa v telo. FOTO: Mynameislisenok/shutterstock
Odpri galerijo
Kofein v pravem čaju in kavi zavira absorpcijo železa v telo. FOTO: Mynameislisenok/shutterstock

Pomanjkanje železa je ena od najbolj razširjenih prehranskih motenj na svetu in pesti kar dve milijardi ljudi. Simptomi so slabše mentalne sposobnosti, oslabljen imunski sistem in slabokrvnost, to vemo. V hrani ga najdemo v dveh oblikah. Prva je hemsko železo, katerega vir sta hemoglobin in mioglobin v živilih živalskega izvora, nehemsko železo pa je v hrani rastlinskega (in tudi živalskega) izvora. Na njegovo absorpcijo bistveno vplivajo vitamin C in živalske beljakovine.

Preberite več na onaplus.si

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije