Predstavitvena informacija

Kako otroke zaščititi pred komarji?

Medtem ko nas poleti zvoki čričkov in škržatov na morju razveselijo, ob nadležnem brenčanju komarjev zavijemo z očmi. Za njihove pike je zlasti občutljiva nežna otroška koža, ki jo je zato treba še posebej ustrezno zaščititi.
Fotografija: FOTO: Parinyabinsuk Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Parinyabinsuk Getty Images/istockphoto

Katera oblika zaščite je najbolj primerna? Pozorni moramo biti na to, da je sredstvo, ki otroke varuje pred piki komarjev in drugih insektov, čim bolj naravno in ne vsebuje snovi, ki jim lahko celo škodujejo (biocidi, kemikalije).

Katerim izdelkom se je bolje izogniti?
Takšna so na primer nekatera razpršila in sintetične sveče. Otroci vdihavajo kemične spojine, ki kožo razdražijo, hkrati pa neugodno vplivajo tudi na sluznico in oči. Učinek je torej nasproten od želenega: koža srbi, pordeči, lahko se vname, oteče ali se na njej sproži alergijska reakcija.

Najboljša kombinacija v zaščiti pred komarji
Prijetno s koristnim: mešanica eteričnih olj sivke, krvomočnice, limonske trave in verbene velja za pripravek, ki nam zelo lepo diši, komarje pa odvrača. Je tudi popolnoma naravna in primerna za otroke. Ker sta za pripravo potrebni prava koncentracija in natančno odmerjena količina eteričnih olj, ni priporočljivo, da se je lotevate sami. Neustrezno pripravljen izdelek je namreč lahko tudi škodljiv. Mamice so za najbolj učinkovit naravni medicinski pripomoček letošnjega leta izbrale Fitobimbi Zanzi, ki kožo ne le ščiti, temveč tudi neguje. Otroci se bodo lahko na prostem brezskrbno igrali pa tudi vaše skrbi bodo odveč.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije