OPLEMENITENO

Jutranja kava z najbolj zdravimi dodatki

Dobro je lahko še boljše.
Fotografija: Kavi dodan cimet okrepi njeno moč. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Kavi dodan cimet okrepi njeno moč. FOTO: Thinkstock

Ljubitelji kave, pozor. Vaš jutranji napitek je lahko še boljši in še bolj zdrav. Vse, kar morate storiti, je, da ga oplemenitite s pravimi dodatki, trdijo znanstveniki z univerze Scranton.
Že dolgo je namreč znano, da je kava bogat vir antioksidantov, pospešuje presnovo in skrbi za zdravje jeter ter telesa na sploh. Če seveda z njo ne pretiravate. Da bi imela na zdravje še boljši učinek, jo obogatite z nekaterimi dodatki. Lahko se odločite za cimet, kokosovo olje ali med.

V čem je skrivnost

Cimet: Pol žličke dodanega cimeta jutranji skodelici okrepi moč antioksidantov v kavi, zmanjšuje količino slabega holesterola v krvi ter uravnava krvni sladkor, zato je ta dodatek najprimernejši za sladkorne bolnike.

Kokosovo olje: Pol žličke kokosovega olja spodbuja prebavo, poleg tega kokosovo olje vsebuje lavrinsko kislino, ki deluje proti glivičnim in bakterijskim okužbam.

Med: Žlička medu v kavi je dobrodošla pozimi, saj med krepi odpornost, poleg tega sodi med zdrava sladila in izboljša okus krepčila.

Nasvet: izbrano sestavino dodajte sveže kuhani kavi in izboljšan bo njen okus ter okrepljen učinek na zdravje in počutje.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije