Ideja: nogavice za boljši spanec

Čeprav niste pristaš nošenja nogavic med spanjem, bi jih vsaj občasno vendarle morali obuti.
Fotografija: Nogavice zagotavljajo izdaten spanec in dober seks. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Nogavice zagotavljajo izdaten spanec in dober seks. FOTO: Thinkstock

Če vas vedno zebe v stopala, potem najbrž ni dvoma, da ponoči nosite nogavice. A četudi s tem nimate težav, bi jih vsaj občasno morali obuti. Zakaj?

Za boljši spanec

Ker boste med drugim z njimi bolje spali. Kajti, kot so zapisali na portalu sleep.org, topla stopala vplivajo na širjenje žil v možganih in jim tako pošljejo sporočilo, da je čas za spanje. In nogavice so pogoj za topla stopala. Študija na to temo je razkrila, da osebe, ki imajo na nogah nogavice, v povprečju zaspijo 15 minut hitreje v primerjavi z onimi, ki spijo bosi.

Za boljši seks

A to ni edina pozitivna plat spanja v nogavicah. Strokovnjaki z univerze Groningen so dokazali, da so, kadar jih nosite tudi v postelji, orgazmi lažje dosegljivi kot tedaj, kadar v noge zebe. Zlasti so za ta učinek dovzetne ženske.

Dovolj velike in čiste

Če se boste torej ponoči odločili spati v nogavicah, pa ni vseeno, kakšne boste obuli. Te naj ne bodo pretesne in predvsem naj bodo čiste in sveže, kajti če boste spali v tistih, ki ste jih nosili ves dan, boste povečali tveganje za razvoj trdovratnih glivičnih okužb stopal.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije