SLABO

Dve negativni posledici uživanja vode z limono

Čeprav je zdrava, previdnost ne bo odveč.
 
Fotografija: Čeprav je zdravju prijazna, z limono ne gre pretiravati. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Čeprav je zdravju prijazna, z limono ne gre pretiravati. FOTO: Thinkstock

Voda z limono je ena najbolj priljubljenih pijač, s katero mnogi začnejo dan. Da je kombinacija zdravju prijazna, dokazujejo dejstva, da navlaži telo, spodbuja prebavo, pripomore k izločanju strupenih snovi iz telesa ter zagotavlja zvrhano mero vitaminov in mineralov. A vendar s tem napitkom ni dobro pretiravati, saj ima tudi negativne učinke na zdravje, pri čemer gre izpostaviti predvsem dva.

Pekoča zgaga

Kisel sok na prazen želodec spodbuja izločanje želodčne kisline in tako izzove ali okrepi pekočo zgago ter spahovanje. Zlasti če vas ta pogosto muči, s sokom limone ne pretiravajte. Za vse pozitivne učinke vode z limono bo dovolj, če trem decilitrom vode dodate sok polovice sadeža.

Poškodovana zobna sklenina

Kisline iz limone poškodujejo zaščitni sloj zobne sklenine, kar vodi v občutljivost zob in poveča tveganje za nastanek kariesa. Če so vaši zobje preobčutljivi, si napitek privoščite le enkrat na dan, v vsakem primeru pa po tem, ko izpraznite kozarec, zobe splaknite s čisto vodo in tako preprečite, da bi kisel sok poškodoval zobe.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije