ZA LEPOTO

Drobne skrivnosti za lepo kožo

Kaj počnejo tiste, ki najbolj sijejo.
Fotografija: Menite, da je lepotni spanec zgolj mit? FOTO: Guliver/thinkstock
Odpri galerijo
Menite, da je lepotni spanec zgolj mit? FOTO: Guliver/thinkstock

Nikoli ne zaspite, ne da bi odstranili ličila, končno ste našli tonik in masko, ki sta kot nalašč za vas, a še vedno ni učinka, ki bi si ga želeli na svoji koži. Poglejte si, kaj počnejo sodelavka, prijateljica in vse tiste, ki se s popolno kožo lahko pohvalijo, drugi pa jim potihoma zavidamo.

Perejo prevleke za vzglavnike. Pogosto.


Četudi je vaš obraz zvečer čist in navlažen, tedaj, ko se zbudite, morda ne bo takšen. Kajti na vzglavniku je, če prevleke zanj ne perete dovolj pogosto, veliko odmrlih celic kože, kožne maščobe in druge nesnage.

Da bi z njimi v kar najmanjši meri prihajali v stik, naj ta kos blaga v pranje roma najmanj enkrat na teden. Res je, perila bo več, a prav zato bo koža čistejša in lepša.


Čistijo svoj telefon


Ure lahko klepetate s prijateljico ali mamo in med tem ob licu držite telefon. A vendar, če je zaslon tega umazan, posledice dolgega pogovora ne bodo le na novo pridobljene informacije, temveč tudi izbruh mozoljev.

Pomislite, kaj vse se tedaj, ko vaš telefon počiva v žepu, na mizi, v torbici ali ko ga primete z umazanimi rokami, prenese na zaslon. Zato ga večkrat očistite s primernim čistilom, še bolje bo, če boste med pogovori uporabljali slušalke.

Pijejo veliko vode


Redna hidracija je ključ do zdravja in lepote. Pozitivno vpliva tudi na kožo. Med drugim bo voda pomagala, da se boste končno znebili nadležnih vrečk pod očmi, ki so pogosto prav posledica dehidracije, zaradi katere se odvečna tekočina zadržuje na občutljivih predelih obraza.

Upoštevajo pravilo treh sekund


To zapoveduje, da bi hranilno ali vlažilno kremo morala na še vlažen obraz nanesti najpozneje v treh sekundah po umivanju z vodo. Zakaj? Vlažna koža omogoča boljšo absorpcijo hranljivih sestavin iz kreme, ki jo uporabljate.

Zavedajo se pomena spanca


Menite, da je lepotni spanec zgolj mit? Pomislite še enkrat. Raziskave kažejo, da že nekaj ur pomanjkanja spanja negativno vpliva na zdravje in videz kože. Torej imate še en odličen razlog, da zvečer prej ležete v posteljo.

Redno vadijo


Dejstvo: vadba izboljšuje krvni pretok po vsem telesu in tako v kožo pride več kisika, ki zagotavlja polti poseben sijaj. Ne glede na to, kakšna vadba vam najbolj ustreza, poskrbite, da si boste vsaj nekajkrat na teden zanjo vzeli čas. Redno znojenje odpravlja stres in pripomore k boljšemu spancu. Oboje seveda znatno vpliva tudi na lepo, zdravo in gladko, torej popolno kožo.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije