Predstavitvena informacija

Živahni okusi so doma na Mediteranu

Objavljeno 07. maj 2019 15.05 | Posodobljeno 07. maj 2019 15.08 | Piše: P. I.

S toplejšimi dnevi se je v naše kuhinje spet prikradlo sonce, z njim pa sadje, zelenjava ter sveži in lahki obroki. Tudi vam prijajo novi okusi, sveža zelišča in pisane sestavine? Potem je mediteranska kuhinja prava za vas – v Sparovi promociji IZBRANIH 10 še posebej ugodno.

Živahni okusi so doma na Mediteranu
FOTO: SPAR Slovenija
Prednosti mediteranske kuhinje so številne
Mediteranski način prehranjevanja je pravi sinonim za prehrano, ki najbolj upošteva smernice pestrega in uravnoteženega načina prehranjevanja. Želite po mediteransko uživati tudi vi? Potem izberite:

•    lokalna in sezonska živila,
•    živila pretežno rastlinskega izvora, kot so zelenjava, sadje, stročnice, polnozrnata žita, oreški in semena,
•    oljčno olje, ki vsebuje pretežno enkrat nenasičene maščobe, predvsem oleinsko kislino, ki je pomembna za zdravje srca, saj zamenjava nasičenih maščob z nenasičenimi v prehrani prispeva k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi,
•    zelišča, ki obroke popestrijo, osvežijo in poudarijo njihov okus, zato tako lahko zmanjšamo tudi porabo soli, 
•    ribe
•    zadostno količino tekočin – vsaj dva litra vode na dan (otroci pa en liter).

Tako boste zaužili veliko prehranskih vlaknin, vitaminov in mineralov, nasičene maščobe pa boste lahko zamenjali za nenasičene. Ne pozabite tudi, da se zdrav življenjski slog začne v kuhinji s pestro in uravnoteženo prehrano, nadaljuje pa s telesno aktivnostjo in gibanjem na svežem zraku.

Mediteranska živila po posebej ugodni ceni
Okusne specialitete, barvitost, svežina in prava popestritev. Vse to so lastnosti kar 30 izbranih mediteranskih živil, ki so vam na izbiro v Sparovi promociji IZBRANIH 10 v aplikaciji SPAR plus. Izberite svojih 10 najljubših izdelkov mediteranske kuhinje in jih kupujte 20 % ceneje vse do 6. julija 2019! Vas že mikajo okusni pršut, feta, olive, brancin in klapavice? Čaka vas vse to in še več, zato nikakor ne zamudite te okusne priložnosti!

Pravila in več o promociji najdete na www.spar.si in mobilni aplikaciji SPAR plus.
Deli s prijatelji