Predstavitvena informacija

Zavarujte se pred srčno-žilnimi boleznimi

Objavljeno 15. marec 2019 07.08 | Posodobljeno 15. marec 2019 07.57 | Piše: P. I.

Ste že slišali za resveratrol? Ključno naj bi vplival na ohranjanje zdravega srca in ožilja. Zato ga imenujejo molekula prihodnosti.

FOTO: Getty Images/istockphoto
Odkritje, ki je odmevalo
Srčno-žilne bolezni, kot so povišan krvni tlak, srčni infarkt, možganska kap, srčno popuščanje in periferne arterijske žilne bolezni so v razvitem svetu najbolj pogost razlog za prezgodnje smrti. Lani pa je v tuji javnosti završalo, ko so strokovnjaki izpostavili lastnosti »čudežne učinkovine«, ki je nato prepričala še slovenske izvedence s področij kemije, farmacije in medicine.

Priporoča ga tudi stroka
Resveratrol po prodaji že prehiteva znani antioksidant koencim Q10, kmalu pa naj bi ga jemali že tako pogosto kot vitamin C. Zdravniki in kardiologi svetujejo njegovo redno jemanje. Z njim je povezan tudi tako imenovani francoski paradoks. Marsikdo se je že vprašal, zakaj Francozi tako redko zbolevajo za srčno-žilnimi boleznimi, ko pa vendar spijejo toliko alkohola? Za to naj bi imel zaslugo prav resveratrol, ki je v grozdnih jagodah oziroma predvsem v rdečem vinu.

image
FOTO: Getty Images/istockphoto

Kateri je najboljši
Uporabniki so že štiri leta zapored za najboljši resveratrol izbrali Resveratrol Forte, ki je bil hkrati tudi prvi pri nas. Za najboljšega v Sloveniji so ga izbrali tudi strokovnjaki, saj ima največjo vsebnost čistega resveratrola (200 mg) v eni tableti, poleg tega pa vsebuje še 200 mg drugih fenolnih spojin, kar je dodatno zagotovilo za učinkovitost. Ravno 200 mg čistega resveratrola je tudi priporočen dnevni odmerek. Resveratrol Forte je na voljo v vseh lekarnah in specializiranih trgovinah.

image
FOTO: Sanofarm

V raziskovalnem projektu na fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo so ugotovili, da bi morali za učinek ene tablete Resveratrola Forte pojesti več kot en kilogram jagod goji ali granatnega jabolka, ki sta najboljši sadni vir antioksidantov.


Poskrbite za zdravo srce in ožilje že zdaj!
Deli s prijatelji