PRIČESKA

Zakaj ni dobro sušiti povsem mokrih las?

Objavljeno 09. december 2018 06.50 | Posodobljeno 09. december 2018 07.57 | Piše: M. F.

Pri zagotavljanju lepe pričeske se izogibajte nekaterim napakam, s katerimi škodujete zdravju in lepoti las.

Preden lase začnete sušiti s sušilnikom, počakajte, da se na zraku nekoliko posušijo sami. FOTO: Thinkstock
Potem ko si umijete lase, takoj v roke vzamete sušilnik in jih začnete sušiti. To pa nanje ne vpliva najbolje. Poglejte, s katerimi napakami pri negi in urejanju lasem tem škodujete.

Sušenje premokrih las

Povsem mokrih las ni dobro sušiti s sušilnikom. Strokovnjaki za njihovo nego opozarjajo, da bi jih najprej morali temeljito popivnati z brisačo in nato sušiti na zraku. Šele ko se iz njih izloči približno 80 odstotkov vlage, jih do konca posušite z vročim zrakom. Tako bo pričeska obstojnejša, lasje bolj zdravi, hkrati pa bo sušenje trajalo krajši čas.

Prevelika količina izdelkov za oblikovanje

Ti preobremenijo lase, ki se zato hitreje zamastijo, prav tako na lasišču tvorijo sloj, ki škoduje koži na njem in povzroči vnetja ter prhljaj. V tem primeru torej velja: manj je boljše.

Sušenje vseh las naenkrat

Da bi čim hitreje posušili lase, vroč zrak vanje pihate z vseh strani, kar ni najboljše. Pričeska bo obstojnejša in lažje jo boste oblikovali, če boste lase razdelili na četrtine in posamične pramene sušili od zadnjega proti sprednjemu delu glave.

Sušenje s prevročim zrakom

Previsoke temperature škodujejo lasem in lasišču. Oboje se zato izsuši in lasje so na pogled utrujeni, suhi, prav tako zaradi prevročega zraka trpijo konice, ki se hitro razcepijo, koža lasišča pa se začne luščiti. Raje si vzemite več časa in lase dlje in počasi sušite z nižjo temperaturo zraka.
Deli s prijatelji