Predstavitvena informacija

Za vsako tegobo rož‘ca raste

Objavljeno 09. april 2019 12.45 | Posodobljeno 09. april 2019 12.47 | Piše: P. I.

Psihofizične spremembe in slabe navade so pogosto vzrok za nastanek težav z zdravjem in počutjem. Za njihovo lajšanje se vedno pogosteje spet oziramo po izdelkih iz naravnih aktivnih sestavin.

Že naše babice so vedele, da za vsako bolezen rož'ca raste. FOTO: Getty Images
Preverite, katere nevšečnosti bo vam in celo vašim ljubljenčkom ublažilo 10 izdelkov, ki jih morate preizkusiti v tem letu.

Oslabljeni lasje
So vaši lasje skrhani, se lomijo, celo izpadajo? Potem vam morda primanjkuje nekaterih vitaminov in mineralov. Poskrbite zanje s hranljivo masko ali prehranskim dopolnilom, kot je Priorin Extra v kapsulah, ki ga lahko za dodaten učinek kombinirate z istoimenskim šamponom. Obogaten z biotinom, L-cistinom, izvlečkom prosa in pantotensko kislino bo lasne korenine, ki so ključnega pomena pri rasti las, oskrbel z ustreznimi mikrohranili. 

Neprijetne bolečine
Poznate neprijetni občutek bolečin, ki se jih kar ne morete znebiti? Prizadenejo lahko vsakogar, ne glede na starost. Za mlajše in starejše osebe, ki so normalno ali povprečno aktivne, ter tiste, ki se s športom ukvarjajo profesionalno, so na voljo obliži, ki jih lahko uporabite v primeru poškodb ali bolečin vseh vrst v križu, vratu, ramenih in mišicah. Po 24 urah delovanja obliž zamenjajte z novim. Sinergično delovanje naravnih sestavin bo bolečino ublažilo.

image
Sinergično delovanje naravnih sestavin v obližih bo ublažilo bolečine. FOTO: Getty Images

Blaženje ženskih težav
Tudi rastlina Vitex Agnus Castus ali konopljika je že tisočletja znana po dobrodejnih učinkih. Uporabljajo jo ženske, saj jim pomagajo lajšati hormonske in druge težave, tako med menstruacijo kot v menopavzi. Njeni učinki so vidni po dolgotrajnem jemanju; v treh do šestih mesecih. Če vam primanjkuje progesterona in želite hitrejše učinke, pa preizkusite naravno, organsko kremo Napro z izvlečkom divjega jama, ki vsebuje progesteronu podobno snov (diosgenin) in blaži tudi težave s kožo. Dodaten bonus izdelka je, da ni testiran na živalih.

Zdravilnost starodavnih gob iz daljnih krajev
Ste že slišali za čago? V štajerskem narečju že, a beseda ima poleg zabave še drug pomen. Čaga je namreč tudi vrsta parazitne gobe, ki izsesava drevesne sokove. Najdemo jo v Sibiriji, kjer raste v ekstremnih razmerah. Njeno drugo ime je brezov luknjač in spada na seznam rastlin, ki so izjemno koristne za človeško telo. Napitek iz sibirske čage prispeva k normalizaciji številnih procesov v organizmu in je učinkovit proti kombinaciji kožnih zapletov, kot so rane, poškodbe in alergije. 

image
Čaga ali brezov luknjač je goba iz Sibirije, znana po zdravilnih učinkih. FOTO: Getty Images

Še ena goba, ki se uporablja v številne namene, prihaja iz Kitajske. Tradicionalna kitajska medicina jo že več kot dva tisoč let uvršča v med najučinkovitejše rastline, saj jo ima za dragoceno regenerativno sredstvo. Ker je je v naravi premalo, jo na veliko gojijo. Priporočljivo je, da Ganodermo lucidum zaužijete v kombinaciji z vitaminom C, saj raztaplja polisaharide, ki jih goba vsebuje, ter pripomore k njihovi boljši absorpciji. Ganodermo lucidum je mogoče uporabljati tudi kot dopolnilo pri različnih zdravljenjih, tudi kemoterapiji.

Kopičenje nekoristnih snovi v telesu
Razstrupljanje telesa je eden najpomembnejših ritualov, ki nam mora priti v navado, če želimo živeti zdravo. Glavni razstrupljevalni organ v telesu so jetra – o njih pa kroži veliko mitov in neresnic. Ker je ena glavnih bolezni sodobnega časa njihova zamaščenost, je treba razstrupljevalno kuro opravljati redno, preventivno pa ravnati že sproti. Obnovijo se po približno treh mesecih. Pri tem lahko pomagajo tudi prehranska dopolnila za prebavo in detoksikacijo ter ohranjanje in delovanje prebavnega sistema ter celic jetrnega sistema.

K regeneraciji organizma, njegovemu razstrupljanju in olajšanemu delovanju jetrnega tkiva pripomore tudi 100% naravni vir mineralov vulkanskega izvora, fino mlet naravni vulkanski kamen zeolit. Preizkusite ga v medicinskem pripomočku ZeolithMED, a pozor, začnite z manjšim odmerkom.

Nadležni zajedavci hišnih ljubljenčkov
V sončnih, toplih dneh, ki se bližajo, bodo vaši ljubljenčki še posebej veselo tekali po travnikih in goščavah. Ob tem lahko kaj hitro staknejo zajedavce, kot so bolhe ali klopi, ki so tudi prenašalci vektorsko prenosljivih bolezni. Te so lahko za vašo žival usodne, pred okužbo pa niste varni niti sami. Nepretrgano, kar osemmesečno zaščito zagotovi ovratnica, primerna za pse in mačke, ki v maščobni sloj kože in dlake spušča odmerke aktivnih sestavin in odganja oziroma ubije klope, še preden začnejo sesati kri.

image
Pse pred klopi kar osem mesecev varuje posebna ovratnica, ki klope odganja oziroma ubija. FOTO: Getty Images

Povišan holesterol
Ste vedeli, da poznamo dve vrsti holesterola, »dobrega« in »slabega«? Če je zadnjega v telesu preveč, je lahko tudi usoden, zato se ga je prijel vzdevek tihi ubijalec. Njegovo raven uravnavamo z zdravo prehrano in načinom življenja, kamor sodita tudi odpoved čezmernemu kajenju in pitju alkohola. K znižani vrednosti holesterola pripomore tudi Biostatine MED, ki hkrati tudi odpravlja motnje v presnovi maščob.
 
Izbrane izdelke najdete v spletni trgovini Moja lekarna.
Deli s prijatelji