Predstavitvena informacija

Z najučinkovitejšo vlaknino nad zaprtje

Poletja je konec in če smo pred njim naredili vse za lepšo postavo za na plažo ter zaradi vročine jedli večinoma lahko hrano, bo že kmalu vse drugače.
Fotografija: FOTO: Nikodash Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Nikodash Getty Images/istockphoto

Jesen in zima zaradi padca temperatur v nas prebudita večji apetit po mastni hrani z višjo vsebnostjo kalorij. Sezonska hrana je načeloma težja in bolj nasitna; od buč, ki zrastejo na vrtovih in poljih do kolin in domače vinske kapljice. Povsem običajno je, da takrat nekaj kilogramov pridobimo, a veliko večja nadloga, ki jo lahko takšna hrana povzroči, je zaprtje.

FOTO: Sanofarm
FOTO: Sanofarm

Kaj je zaprtje?

Kadar blata ne odvajamo več kot tri dni, na stranišču preživimo več kot 10 minut ali odvajamo trdo blato, govorimo o zaprtju. Poleg težke, neuravnotežene prehrane ga povzročajo tudi premalo gibanja, dehidracija ter jemanje zdravil, ki upočasnjujejo prebavo. Ker blato zastaja v črevesju in se na črevesnih stenah začnejo nabirati obloge, telo preko črevesne sluznice ne more vsrkati hranljivih snovi. Postanemo utrujeni, razdraženi in napihnjeni.
 

Ključ do zdrave prebave

Kitajska medicina pravi, da so težave s prebavo posledica drugih neravnovesij v telesu. K njeni ureditvi naj bi pripomogli že pritiski na določene akupresurne točke. Ne gre pa brez redne, raznolike in zdrave prehrane, dovolj vode in gibanja.
FOTO: Getty Images/istockphoto
FOTO: Getty Images/istockphoto

Psylliox
Psylliox
Najkoristnejše so vlaknine

Hranljive snovi, ki najučinkoviteje pripomorejo k mehkejšemu blatu in lažjemu, rednemu odvajanju, so vlaknine. V stiku z vodo namreč ustvarjajo naraven gel, ki potuje po prebavnem traktu in nase veže obloge in strupene snovi. Najkoristnejši med njimi je psilium, ki v kombinaciji z izvlečkom slive sestavlja naravno prehransko dopolnilo Psylliox, namenjeno vzdrževanju urejene prebave.



Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije