DOBRO JUTRO

Trik, s pomočjo katerega boste vsako jutro lažje vstali

Obstaja zvijača, s pomočjo katere jutra ne bodo več tako naporna.
 
Fotografija: S pravimi mislimi bo vsako jutro lepše. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
S pravimi mislimi bo vsako jutro lepše. FOTO: Thinkstock

V popolnem svetu bi vsako jutro iz postelje skočili polni energije in novega zanosa, v resnici pa tudi sami komaj odprete oči in preden zakorakate v nov dan, nekajkrat na budilki pritisnete gumb za dremež. A obstaja preprosta zvijača, s pomočjo katere bodo jutra postala prijetnejša. Ta je po besedah profesorja psihologije in behavioralnih znanosti Rafaela Pelaya povsem preprosta in hkrati zelo učinkovita.

​Lepa pričakovanja za prijetnejša jutra

Takole svetuje Pelay: »Za lepša jutra ne potrebujete eteričnih olj, spodbudne glasbe in posebnih svetilk. Trik je v tem, da se tedaj, ko zvečer ležete v posteljo, spomnite nečesa, česar se boste zjutraj ali čez dan razveselili. Kajti dejstvo je, da nekdo, ki se ničesar ne veseli, le s težavo vstane iz postelje. Osredotočite se na eno stvar: na dober zajtrk, na skodelico okusne kave, na nekaj prebranih strani v knjigi, na srečanje s prijateljico, skratka na kar koli, kar bo v vas vzbudilo veselje in pričakovanje.«

Moč pozitivnih misli

Po mnenju psihologa boste tako lažje vstali, hkrati pa boste nov dan začeli s pozitivnimi mislimi in si tako ne boste polepšali le jutra, temveč ves dan. Kajti pozitivna pričakovanja so veliko boljša popotnica kot misel na naporne naloge v službi ali norija na poti do nje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije