Predstavitvena informacija

Takole je 4339 Slovencev odstranilo žile na nogah

Bliža se poletje, ko tudi ženske rade zaradi vročine ali estetike odkrijemo svoje noge. A kaj, ko na teh nekoč lepih nogah zdaj izstopajo grde modro vijoličaste krčne žile.
Fotografija: FOTO: Vein Vanish
Odpri galerijo
FOTO: Vein Vanish

V kratkem članku vam bomo opisali, zakaj krčne žile sploh nastanejo, kako se lahko borimo proti njim, na koncu pa vam izdamo še en trik, ki vam lahko hitro pomaga!

Krčne žile ali varice so estetska in zdravstvena težava, ki večinoma pesti predstavnice nežnejšega spola. Gre za razširjene vene, ki najpogosteje nastanejo na nogah. Eden glavnih vzrokov za njihov nastanek je dednost. Pri nekaterih se pojavijo že v mladih letih, pri drugih pa pozneje v življenju. Večina jih dobi med 30. in 65. letom starosti, pestijo pa kar petino prebivalcev v zrelem življenjskem obdobju. 



Krčne žile se tako imenujejo zato, ker so bolečine, ki jih povzročajo, podobne tistim, ki jih izkusimo pri krčih. Najbolj pridejo do izraza pri ljudeh, ki na delovnem mestu veliko stojijo. Ti običajno poročajo tudi o občutku težkih nog, srbenju, bolečinah in hitrejši utrujenosti. 

Zakaj nastanejo?

FOTO: Vein Vanish
FOTO: Vein Vanish

Krčne žile nastanejo zaradi oslabljenih sten ven, kar je lahko tudi prirojeno. Na nastanek varic vplivajo tudi drugi dejavniki, kot so nosečnost, debelost, pretežno stoječe delo in premalo telesne aktivnosti, kar še pospeši njihov razvoj. Na mestih, kjer venske stene popustijo, se okrni tudi delovanje venskih zaklopk, ki pa so nujne za usmerjanje toka krvi proti srcu. Posledica tega je, da kri začne zastajati v spodnjih okončinah – in takrat nastanejo krčne žile.

Krčne žile so tudi pereča zdravstvena težava
Obstaja več različnih stopenj krčnih žil. Vse se začne z manjšimi, komaj vidnimi pajkastimi venami, ki so zgolj estetska težava. Ko krčne žile napredujejo, pa postajajo tudi vse bolj zdravstvena težava. Pri hudi obliki krčnih žil nastanejo otekline, v najhujšem primeru pa celo razjede ali ulkusi. Posledica venske insuficience so lahko tudi zelo neestetske spremembe na koži, kot so hiperpigmentacija, stanjšana koža in luščenje epidermisa, ki ga velikokrat spremlja tudi zelo nadležno srbenje. 

FOTO: Vein Vanish
FOTO: Vein Vanish

Kako si lahko pomagamo ob krčnih žilah?
Za odpravljanje krčnih žil je zelo priporočljivo kolesarjenje, saj se pri njem napenjajo naše golenske mišice, kar pospešuje pretok krvi iz nog proti srcu. Poskrbeti je treba tudi za ustrezno prehrano in se izogibati soli, ki povzroča zastajanje vode. Dobro je tudi, če se med stoječim delom večkrat usedemo in privzdignemo noge. Noge in stopala je dobro prhati z nekoliko hladnejšo vodo.

Druge metode odpravljanja krčnih žil
Pri krčnih žilah si lahko pomagamo s kompresijskimi nogavicami, ki stisnejo vene in s tem pospešijo kroženje krvi v spodnjih okončinah. Rešitev so lahko tudi elastični povoji, a je njihova uporaba veliko manj praktična in zahteva določeno izkušenost. Obstajajo tudi naravna zdravila, kot so mazila z izvlečkom divjega kostanja, ki prav tako deloma spodbuja kroženje krvi. Mnogi posegajo tudi čajih, kot je ajdov. 



Operativno zdravljenje
Krčnih žil se lahko lotimo tudi z različnimi posegi, kot je sklerozacija, pri kateri nam alkohol ali podobno sklerozantno sredstvo vbrizgajo v vene in tako povzročijo njihovo zlepljanje. Obstaja tudi zdravljenje z operacijo, pri kateri razširjene vene fizično odstranijo. 

Pričakovan rezultat po uporabi kreme proti krčnim žilam Vein Vanish FOTO: Vein Vanish
Pričakovan rezultat po uporabi kreme proti krčnim žilam Vein Vanish FOTO: Vein Vanish

Ali lahko krčne žile odpravimo v kratkem času?
Vse naštete metode odpravljanja krčnih žil delujejo dolgoročno, a na operativni poseg je treba najprej priti na vrsto. Veliko žensk pa se poleti ukvarja s tem, kako bi prekrile grde in neestetske popokane žilice na nogah. Mnoge se jih sramujejo, so zaradi njih manj samozavestne, se počutijo stare in neprivlačne. 

Da bi rešili težavo tistih, ki se želijo v najkrajšem možnem času znebiti krčnih žil, so strokovnjaki razvili kremo za pobleditev pajkastih žil in popokanih kapilar in jo poimenovali Vein Vanish. Gre za kremo, s katero kapilare zbledijo, kot bi jih polili z varikino. No, šalo na stran, je pa rezultat uporabe te kreme resnično izjemen!

FOTO: Vein Vanish
FOTO: Vein Vanish

Če na slikah popokanih kapilar prepoznate sebe in svoje noge, potem je čas, da naredite nekaj zase. Oglejte si slike pred uporabo kreme Vein Vanish in po njej in se prepričajte, kakšni rezultati vas čakajo.

Kaj vsebuje Vein Vanish?
Tretma s kremo Vein Vanish vsebuje posebno formulo, imenovano DMI Complex®. Krema je obogatena z dodatkom šipkovega olja, vitamina E, izvlečka arnike, ognjiča in aloje. Uporabnice so potrdile, da so po uporabi kreme opazile, da so grde krčne žile postale manj vidne, močno pa se je izboljšala tudi njihova sestava kože, ki je postala enakomernejšega in bolj zdravega tena. Dve muhi na en mah! 

FOTO: Vein Vanish
FOTO: Vein Vanish



 
Naročnik oglasne vsebine je DTM Natura

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije