Skupaj, a vendar narazen

Podrte rekreacijske načrte je treba spremeniti in prilagoditi; v veliko pomoč so družabna omrežja in aplikacije.
Fotografija: Razmeram prilagojeni priljubljen maraton Treh src boste letos odtekli sami in kjer boste želeli. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Razmeram prilagojeni priljubljen maraton Treh src boste letos odtekli sami in kjer boste želeli. FOTO: Tadej Regent

Za vse potrebujemo nekakšen načrt, naj bo to za opravljanje dela v službi, pospravljanje doma ali nakupe v trgovini, rekreacijo. Ker pa se je letošnji rekreativni načrt izpred nekaj mesecev skoraj vsem podrl, moramo napisati ali si zamisliti novega. Zastavimo si lahko najrazličnejše cilje – nabiranje kondicije, sprostitev v naravi, zbiranje kilometrov ali višinskih metrov, lepša postava, morda hujšanje … Le udeležba na kakšnem dogodku je zdaj še nekoliko oddaljena želja. Kot kaže, bo velika večina rekreativnih dogodkov izvedena v drugi polovici leta. Ko se sprosti omejitev druženja, bo vaš načrt potreboval dodatek.


 

Maraton treh src na daljavo

Tudi na kolesu upoštevajte varno razdaljo. FOTO: Blaž Močnik
Tudi na kolesu upoštevajte varno razdaljo. FOTO: Blaž Močnik
Sredina maja je običajno rezervirana za naš najstarejši tekaški maraton, Maraton treh src. Ker ga letos v znani obliki seveda ne bo, bodo štiridesetletno tradicijo zagotovili z navideznim dogodkom, na katerem bo vsak tekmoval sam s seboj, vsi pa bodo zmagovalci. Start teka bo v soboto, 16. maja, ob 9. uri, na družabnih omrežjih pa ga bo naznanila startna pištola v Radencih. V domačem ali drugem ustreznem okolju lahko odtečete katero koli razdaljo Maratona treh src, torej 5, 10, 21 ali 42 kilometrov, pazite le na upoštevanje ukrepov. Svoje fotografije, filmčke in dosežek (pridobljen iz naprav ali aplikacij) nato delite na družabnih omrežjih in jih označite s ključnikom #Maratontrehsrc. Ponovna živa izvedba je predvidena za sredino maja prihodnje leto. Informacije: www.maraton-radenci.si.

Štiristo kilometrov po Sloveniji

Odprte občinske meje so razširile možnosti za rekreacijo v naravi, za dodatno spodbudo že vzdržljivih kolesarskih navdušencev pa bodo to soboto poskrbeli Primorci. Pripravili so kar 403 kilometre dolg brevet, kar pomeni organizirano ekstremno dolgo kolesarsko vožnjo po določeni, a neoznačeni trasi, skozi določene kontrolne točke. Start bo ob 5. uri zjutraj v Ajdovščini (slaščičarna), pot pa bo speljana po Vipavski dolini, ob Soči, čez Baško grapo, po delu Gorenjske in Savinjske doline in nazaj mimo Ljubljane in čez Postojno. Predpisana bo samostojna vožnja oziroma vožnja v primerni razdalji med kolesarji in upoštevanje drugih predpisov zaradi epidemije. Seveda upoštevajte tudi stopnjo vaše telesne pripravljenosti. Informacije: www.randonneurs.si.

Z gibanjem do zdravja

Profesor športne vzgoje Urban Praprotnik je pripravil nov (spletni) program za rekreativne začetnike, ki bo koristil vsakemu, ki ve, da bi se bilo dobro redno gibati, a mu to zaradi različnih razlogov ne uspeva. Skozi dvajset zaporednih tednov vas bo vodil s tedenskimi nasveti, filmčki, spodbudami, nalogami in dodatnimi svetovanji, da boste v sebi prepoznali tisto prvinsko, otroško željo po gibanju in ga boste izvajali na varen trajnostni način. ​Preverite na www.urbanitekaci.com.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije