LIČENJE

Šest napak pri prekrivanju mozolja

Ker se tega lotite narobe, je ta še opaznejši.
Fotografija: Pod debelo plastjo ličil bo mozolj še opaznejši. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Pod debelo plastjo ličil bo mozolj še opaznejši. FOTO: Thinkstock

Ko se zjutraj pogledate v ogledalo, vas preseneti velika tvorba na nosu, čelu, licu ali bradi. Mozolj, ki kvari vaš videz, je velik in nemogoče ga je spregledati. Zato sledi načrt: prekriti ga je treba z ličili. A če se boste tega lotili narobe, boste dosegli ravno nasproten učinek. To so najpogosteje napake pri prekrivanju mozolja.

Mozolju ne dovolite, da bi se pravilno zacelil

Puder in korektor ne bosta dovolj, treba je negovati kožo pod ličili. »Največja napaka, ki jo ženske ob pogledu na mozolj storijo, je, da takoj v roke vzamejo korektor,« opozarja umetnica ličenja Dominique Lerma in dodaja, da nikoli ne smete ličil nanašati neposredno na svež mozolj. Raje ga najprej prekrijte s sredstvom za celjenje mozoljev, šele nato naj sledi ličilo.

Uporabljate umazane pripomočke

Pripomočke za nanašanje ličil bi morali redno, vsaj enkrat na teden temeljito očistiti, sicer se na njih nakopičijo bakterije, ki ob stiku s kožo povzročajo nova vnetja in mozolje. »Čisto naj bo vse, od gobic do čopičev,« pred še eno pogosto napako svari mojster ličenja Allan Avendaño.

Uporabljate premalo vlažilne kreme

Čeprav vam mozolji ne povzročajo težav, bi morali redno skrbeti za pravilno hidratacijo kože. Vlažilno kremo bi morali nanašati pred ličilom, saj ta koži zagotavlja vlago ter primerno podlago za puder in korektor. »Zlasti je primerno vlaženje kože potrebno pri težavah z mozolji. Nanje vlažilne kreme nanesite malo več. Ob primerno navlaženi polti je lažje skriti njene nepravilnosti,« svetuje Lermaova.

Uporabljate korektor nevtralnega odtenka

Morda vam uporaba barvnih korektorjev ni najljubša, a za prekrivanje mozoljev so najboljši tisti z rdečimi in rumenimi podtoni. Korektorji v odtenkih breskve učinkovito zakrivajo temne madeže. Barvo prilagodite odtenku polti in predvsem: s korektorjem ne pretiravajte, upoštevajte pravilo manj je več. Pod debelo plastjo tega lepotilnega sredstva bo namreč mozolj še bolj opazen, kar pa zagotovo ni vaš cilj, opozarjata mojstra ličenja in svetujeta: »Začnite z manjšo količino korektorja in ga po potrebi dodajte še malo, a se ustavite, preden bo na mozolju vidna plast.«

Uporabljate napačen čopič za ličenje

Ne le pravo sredstvo, ključno pri zakrivanju mozoljev je tudi pravo orodje. Avendaño priporoča uporabo čopiča z gostejšimi vlakni, ki omogoča boljše prekrivanje. Korektor nanesite v krožnih gibih. Ne uporabljate spužvic za nanos ličila, saj z njimi natančen nanos ni mogoč.

Nanašate preveč ličil

Prav to pa je napaka, ki je pri prekrivanju mozoljev najusodnejša. V želji, da bi jih skrile, mnoge pripadnice nežnejšega spola uporabljajo debele plasti pudra, korektorja ter drugih ličil, a zaradi teh so mozolji ter druge nepravilnosti še opaznejše.

Najprej poskrbite, da bo ves obraz res dobro navlažen, uporabite korektor primernega odtenka, nato naj sledi puder. Na mestih, kjer je to potrebno, s čopičem nanesite še malo korektorja, utrdite ličila in mozolj bo tako komaj opazen. Na koncu uporabite še malo pudra v prahu ter z njim poskrbite, da bodo ličila ostala na svojem mestu vse do večera.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije