NARAVNA POMOČ

S kisom in česnom nad razširjene vene

Poleti so težave z razširjenimi venami še izrazitejše kot v hladnih dneh, na srečo pa jih lahko ublažite na naravne načine.
Fotografija: Česen in jabolčni kis blagodejno vplivata na vene. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Česen in jabolčni kis blagodejno vplivata na vene. FOTO: Thinkstock

Po nekaterih ocenah se polovica moških in žensk sooča z razširjenimi venami. Težave z njimi so poleti zaradi visokih temperatur še izrazitejše kot v hladnem delu leta, mogoče pa jih je omiliti s pripomočki iz domače kuhinje.

Jabolčni kis

Na splošno pozitivno vpliva na zdravje, pomaga pa tudi pri razširjenih venah. Vsak dan si privoščite kozarec vode z dvema žlicama kisa, lahko pa z njim pred spanjem in zjutraj, ko vstanete, nekaj minut masirate dele nog, na katerih se pojavljajo razširjene vene. Za opazne učinke postopek ponavljajte vsaj en mesec.

Česen

Odličen je pri premagovanju vseh vrst vnetij in pomaga tudi pri razširjenih venah. Spodbuja namreč pretok krvi. Za pripravek iz njega potrebujete šest strokov česna, tri pomaranče, olivno olje in steklen kozarček s pokrovom.

Česen narežite in ga stresite v kozarec. Iz pomaranč iztisnite sok in z njim prelijte česen, dodajte dve žlici olivnega olja, zaprite kozarček in počakajte 12 ur. Nato ga dobro pretresite, nekaj kapljic tekočine nalijte v dlan in masirajte prizadeta mesta. Vsak dan si za nego vzemite vsaj 15 minut in po približno mesecu dni se bodo pokazali prvi rezultati.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije