S kavo nad gube in celulit

Kava ne služi le premagovanju utrujenosti, temveč je odlična tudi v vlogi kozmetičnega pripomočka.
Fotografija: Kava blagodejno vpliva na kožo. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Kava blagodejno vpliva na kožo. FOTO: Thinkstock

Kava ni odlična le kot napitek, temveč tudi v vlogi kozmetičnega pripomočka. Kot je povedala dermatologinja Apratim Goel, vsebuje številne antioksidante, ki pomagajo v boju s posledicami delovanja prostih radikalov kar med drugim pomeni, da nega s kavo upočasnjuje staranje. Kako pa jo lahko uporabite v kozmetiki?

Od luščila do proticelulitne masaže

Mleto kavo lahko uporabite kot sestavino za luščilo, ki s kože učinkovito odstranjuje odmrle celice. Zmešajte jo z olivnim oljem in z mešanico v krožnih gibih zmasirajte celotno telo. Zlasti bodite temeljiti na delih, kjer je koža groba in trda, denimo na komolcih, kolenih in petah. Ker kava vsebuje kofein, ki je pogosta sestavina proticelulitnih krem, masaža s tem luščilom blaži vidnost pomaranče kože, hkrati spodbuja limfni in krvni pretok ter tudi tako zavira nastanek celulita.

Za lepo in zdravo kožo

Poleg luščila lahko iz kave pripravite tudi naravno masko, ki zaradi protivnetnih sestavin zdravi mozolje ter koži zagotavlja dodatno vlago, s čimer preprečuje prezgodnji nastanek gubic.

Odlična čistilna, vlažilna in hranilna maska nastane iz mešanice kave in jogurta, za še boljši učinek ji lahko dodate malo medu. Žlico mlete kave zmešajte z žlico jogurta in žličko medu, masko si nanesite na obraz, vrat in dekolte, jih zmasirajte z nežnimi krožnimi gibi, mešanico pustite učinkovati od 10 do 15 minut in jo nato dobro splaknite z mlačno vodo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije