UČINKOVITO

Rdeča pesa za gladko polt in goste lase

Objavljeno 23. januar 2020 11.47 | Posodobljeno 23. januar 2020 11.59 | Piše: M. F.

Rdeča pesa je pozimi več kot dobrodošlo živilo, ki pa ne vpliva le na zdravje, temveč tudi na lepoto.

Sok rdeče pese je dobrodošel tudi v službi lepote. FOTO: Thinkstock
Rdeča pesa je izjemno zdrava in okusna, pozitivno vpliva na zdravje ter počutje, pomaga pa tudi k lepšemu videzu. Zaradi antioksidantov izboljšuje teksturo kože in gostoto las. Kako uporabiti sok rdeče pese?

Za lepo, gladko in mladostno kožo

Rdečo peso srednje velikosti olupite, naribajte in iz nje iztisnite sok. Vanj namočite košček vate in si s sokom premažite ves očiščeni obraz. Počakajte 10 minut, nato si kožo dobro umijte. To ponavljajte enkrat na teden, najboljše zvečer pred spanjem.
Kaj vse se bo zgodilo?
Koža bo bolj navlažena, hkrati sok nudi blago luščilo. Zaradi vitamina C in drugih hranljivih snovi odpravlja hiperpigmentacijo, prav tako so po njegovi zaslugi manj izrazite drobne gubice.

Za lepše in gostejše lase

Sok rdeče pese pomaga tudi pri reševanju težav z lasmi. Ker vsebuje veliko kalija, med drugim preprečuje njihovo izpadanje. V ta namen si vsak dan privoščite dva decilitra omenjenega soka, če pa vas srbi lasišče in imate prhljaj, je priporočljiva tedenska masaža s sokom pese, ki odpravlja prhljaj, hkrati pa spodbuja rast las in preprečuje njihovo izpadanje, saj krepi lasne korenine.
Deli s prijatelji