Preprosto do sijoče kože

Z domačimi maskami poskrbimo, da bo lepa, gladka, navlažena in napeta.
Fotografija: Oves povrne lesk. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Oves povrne lesk. FOTO: Guliver/Getty Images

Ko govorimo o koži, bi vsi radi imeli lepo, mehko, napeto, brez gub. Nujna je primerna nega, na prvem mestu je vsekakor večerno čiščenje, pa seveda primerna krema, občasno ji privoščimo razvajanje v obliki maske. Teh je cel kup na trgovskih policah, a zlahka si jih pripravimo tudi sami doma. Morda je katera od opisanih kot nalašč za vas.

Od nekdaj v službi lepote. FOTO: Guliver/Getty Images
Od nekdaj v službi lepote. FOTO: Guliver/Getty Images
V domači negi lahko s pridom uporabljamo banane, ki bodo kožo preskrbele z vlago, zaradi njih bo mehkejša na dotik in lepša. Potrebujemo srednje veliko, zdrobimo jo kar z vilicami, dobiti moramo enakomerno kremasto zmes, da jo lahko nanesemo na obraz, vrat in dekolte. Pustimo delovati 10 do 20 minut, potem speremo; voda naj bo mlačna ali hlada, nikar ne vroča. Različic z banano je več. Koža bo bolj napeta in bo videti bolj sveža, če bomo srednje veliki dodali četrt skodelice jogurta in dve žlici medu. Če bi ji radi vrnili sijaj in mehkobo, jogurt zamenjajte z žlico oljčnega olja. Če bi jo radi očistili in zaprli pore, na obraz nanesemo jogurt, pustimo dvajset minut. Če bi jo radi poživili, pomešamo žličko jogurta s sokom četrt pomaranče in malo sadeža ter čajno žličko gela iz aloje.


V domači negi s pridom uporabljamo banane. FOTO: Guliver/Getty Images
V domači negi s pridom uporabljamo banane. FOTO: Guliver/Getty Images
Super masko, ki bo kožo nahranila in jo hkrati očistila (odstranila mrtve celice) ter poskrbela za lesk, naredimo in soka pol limone, četrt skodelice oljčnega ali mandljevega olja.

Za nego se od nekdaj uporablja kis. Če bi radi poskrbeli za enakomerno polt in se rešili madežev, pomešamo žlico jabolčnega kisa z dvema skodelicama vode ter s to mešanico operemo obraz, tako jo bomo očistili in poskrbeli za napetost.
Ste videti utrujeni, pa bi radi vseeno blesteli na sestanku, na primer, ali prireditvi? Hitra rešitev za lepši videz prinese maska iz ovsenih kosmičev. Potrebujemo pol skodelice vroče (ne vrele) vode in tretjino skodelice ovsenih kosmičev. Pustimo stati dve minuti, potem pa v kosmiče vmešamo 2 žlici jogurta, 2 žlici medu in beljak manjšega jajca. Masko nanesemo na očiščeno kožo obraza in vratu, pustimo 15 do 20 minut ter potem speremo z mlačno vodo.

Domače maske poskrbijo za lepo, gladko in napeto kožo. FOTO: Guliver/Getty Images
Domače maske poskrbijo za lepo, gladko in napeto kožo. FOTO: Guliver/Getty Images
Ko smo ravno pri jajcu: za suho kožo potrebujemo rumenjak, ki ga razžvrkljamo in dodamo nekaj kapljic limonovega soka ali žličko medu. Za normalno kožo potrebujemo celo jajce. Masko nanesemo na obraz, pustimo 15 do 20 minut in speremo. Uživamo v svojem osveženem videzu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije